IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов филм за Мерилин Монро разкрива дълго пазена тайна

5 април 2022 15 00

Френски документалисти имат ДНК на актрисата, за да намерят истинския й баща

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Историята на Мерилин Монро продължава да бъде източник на възхищение и вдъхновение.

В момента се подготвя поредният документален филм за актрисата, като този път проектът ще се опита да разкрие мистерията, на която самата Монро е търсила отговор – самоличността на истинския ѝ баща. Родена като Норма Джийн Бейкър, звездата израства в няколко приемни семейства, тъй като майка ѝ нямала възможност да я гледа.

Според Variety, снимките на филма Marilyn, Her Final Secret вече са приключили. Документалният проект се очаква да бъде дълъг 60 минути и ще разказва за търсенето на истинския баща на Монро, като включва резултати от истински ДНК тест. От продукцията казват пред изданието, че документалистите са тествали кичур от косата на актрисата, взет от човека, който я е балсамирал през 1962 година. По този начин ще се направи ДНК профил, който ще бъде съпоставен с този от слюнката на правнуците на Чарлз Стенли Гифърд, който е предполагаемият баща.

Режисьорът Франсиско Помс потвърждава, че филмът ще разкрие дълго пазена семейна тайна. „Това, което най-много ме докосна, беше реакцията на семейството на Гифърд, които бяха развълнувани от неоспоримите доказателства“, казва той пред Variety. Филмът се очаква да бъде пуснат през юни по френския канал Toute l'Histoire.

Проектът обаче не трябва да бъде бъркан с предстоящия документален филм на Netflix, носещ името The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tape, режисиран от Ема Купър и продуциран от Крис Смит. В него ще бъдат включени нечувани досега интервюта с най-близките хора на актрисата, които ще разкрият нови детайли за живота на Монро и дните, довели до смъртта ѝ на 4 август 1962 година.

Филмът също така ще се опита да разплете мистерията около смъртта на актрисата, която създаде повод за конспиративни теории, включително участие на мафията и президента Джон Ф. Кенеди. Проектът ще бъде пуснат на 27 април в платформата Netflix.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари