IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият филм на Мария Бакалова – далеч от комичния „Борат“ и с участието на Пийт Дейвидсън

28 април 2022 08 30

Българката се включва в сатиричен хорър

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Името на Мария Бакалова все по-често започва да се появява в холивудски проекти. Българката получава огромна слава след участието си в „Борат 2“, като дори се сдобива и с номинация за „Оскар“. Златната статуетка не попадна в ръцете ѝ, но самото присъствие на Бакалова сред претендентите ѝ отвори врати към нови хоризонти в киното.

След „Борат“, Мария беше част от българското представителство в Кан, където се излъчи и филмът „Жените наистина плачат“. Той беше избран в конкурсната програма „Особен поглед“, а историята разказва за няколко жени, които трябва да се справят с трудностите на живота. Събитията се случват на фона на отхвърлянето на Истанбулската конвенция и абсурдните протести срещу „джендър-идеологията“ в България.

Сега Бакалова прави нов завой на 180 градуса, сменяйки сериозната тематика на „Жените наистина плачат“ и комичната в „Борат“ с нещо, което все още трудно се приема като качествено кино, а именно сатиричният хорър. Актрисата ще се появи в новия филм Bodies, Bodies, Bodies, който е с участието на Пийт Дейвидсън и Аманда Стенбърг. Последната може да ви е позната от тийнейджърската драма „Всичко, Всичко“ от 2017 година.

Режисиран от холандката Халина Рейн, Bodies, Bodies, Bodies разказва за Софи (Стенбърг) – млада дама, която наскоро е излязла от рехабилитационна клиника и организира домашно парти, на което кани новата си приятелка Би (Бакалова), за да се срещне с голямата ѝ компания. Празненството обаче се превръща в ужасяващо преживяване, когато гостите играят криминална игра в тъмното, която завършва с истинско убийство. Това принуждава Би, Софи и техните приятели да започнат разследване, за да разберат кой е отговорен.

Освен Бакалова и Стенбърг, на екран ще видим още Михала Херолд, Рейчъл Сенот, Чейс Суи Уондърс, Лий Пейс и Пийт Дейвидсън. Bodies, Bodies, Bodies е дебют на Рейн като режисьор на англоезичен филм. Проектът е продуциран от компанията A24, която набира все по-голяма популярност в Холивуд.

Създадена едва през 2012 година в Ню Йорк, A24 рискува всичко с първия си филм, който продуцира заедно с компанията на Брад Пит Plan B. Рискът обаче се увенчава с успех, тъй като проектът носи името „Лунна светлина“ и се сдобива с „Оскар“ за най-добър филм. След това следват успехи с Uncut Gems с Адам Сандлър и сериала „Еуфория“.

Най-новият филм на компанията – „Всичко, навсякъде по едно и също време“ – заслужи най-добрите отзиви и най-голям интерес в домашния боксофис след премиерата на „Спайдърмен: Няма път към дома“. В дебютния си уикенд лентата спечели 510 000 долара само от 10 кина. Филмът също така се превърна в най-високооценения в сайта Letterboxd, сваляйки от върха „Паразит“.

Сега А24 застава и зад сатиричния хорър Bodies, Bodies, Bodies, като ще се опита да промени мнението на публиката относно този жанр. В повечето случай подобни филми се сгромолясват в боксофиса, но обещаващия млад актьорски състав и присъствието на комик като Пийт Дейвидсън ни вдъхват малко повече надежда за успех.

Bodies, Bodies, Bodies ще бъде в кината на 5 август.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари