IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

13 години по-късно „Аватар“ се завръща

10 май 2022 14 50

Феновете вече могат да видят първия тийзър

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Добре дошли отново в Пандора!

В понеделник, 9 май, беше пуснат първия тийзър от дългоочакваното продължение на „Аватар“, носещ името „Аватар: Природата на водата“. Първоначално краткото клипче беше показано на събитието CinemaCon миналия месец, но сега вече може да бъде видян на големия екран и в платформата YouTube.

Клипчето е дълго само минута и половина, но това е предостатъчно за всички нас, които дълго чакахме да видим отново сините хора. Тийзърът е изпълнен с екшън спектакъл, включително емблематичните плаващи планини и нова граница за филмовата поредица – подводният свят. „Знам едно нещо – където и да отидем, това семейство е нашата крепост“, казва Джейк Съли на Нейтири в края на видеото.

Първият „Аватар“ се появи в кината през 2009 година, давайки начало на 3D киното със своите авангардни постижения в технологиите. Познатите ни актьори като Зоуи Салдана, Сам Уъртингтън, Сигорни Уийвър, Стивън Ланг, Джоел Дейвид Мур и К. К. Х. Паундър се завръщат за втората част. Към тях се присъединяват новите попълнения като Кейт Уинслет, Мишел Йео, Клиф Къртис, Еди Фалко и Джемейн Клемънт.

Официалният синопсис на филма обяснява, че историята се развива 10 години по-късно от събитията в първата част и разказва за семейство Съли, неприятностите, които ги следват, усилията, които полагат да се грижат един за друг, битките, които водят, за да останат в безопасност, и трагедиите, с които трябва да се справят.

През 2009 година „Аватар“ беше разпространяван от 20th Century Fox, но втората част вече ще бъде под логото на Disney, след като компанията купи своя конкурент през 2019 година. Очаква се „Аватар: Природата на водата“ да се появи на 16 декември тази година. Трети филм от поредицата ще бъде в кината през 2024, четвъртият ще видим през 2026, а петият е насрочен за 2028 година. Студиото също така ще пусне отново „Аватар“ в кината на 23 септември.

Продуцентът Джон Ландау каза пред Entertainment Weekly, че „продължението е история за семейството и през какво ще преминат родителите, за да запазят фамилията. Винаги казвам, че филмите на Джим имат универсални теми – и наистина, няма по-универсална тема от семейството“.

Ландау допълва, че сега са вложени много детайли в изпълнението на актьорския състав, както и в света, който се изгражда на екран. „Това е едновременно вълнуващо и предизвикателно“, категоричен е той. Според него, вторият филм е в много по-голям мащаб от първия.

„Аватар“ от 2009 година успя да счупи всички рекорди и получи девет номинации за „Оскар“, включително за най-добър филм. Той прибра цели три награди. Режисьорът Джеймс Камерън заяви, че е притеснен дали следващите проекти ще направят същия фурор. Според него, рейтингът може да пострада заради пандемията и стрийминг платформите, които все по-често отказват хората от киното.

Дали опасенията на Камерън за провал ще се окажат верни, ще разберем на 16 декември.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари