IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Кражбата” на делото на Кирил и Методий – на фокус в „Операция История“ на 22 май

20 май 2022 10 50

Не пропускайте новото издание на предаването по Bulgaria ON AIR от 16:30 часа

„Кражбата” на делото на Кирил и Методий – на фокус в „Операция История“ на 22 май

Тази неделя, 22 май, от 16:30 часа, в предаването „Операция История“ по Bulgaria ON AIR водещият Росен Петров ще търси отговор на въпросите кои са истинските пазители на православието, кой изтрива българския принос за делото на Кирил и Методий и кои са господарите в сянка, които променят миналото, за да владеят бъдещето.

Събеседник и гост в първата част на историческото предаване ще бъде един от най-добрите български възстановчици на нашата история и човек, който е служил дълго време в редовете на българската армия - Милен Петров. Той ще разкрие как можем да направим така, че историята да „оживее”, да я пипнем, да я видим, да се докоснем до дрехите, оръжието и бита на древните българи.

„Операция история“ ще продължи с ексклузивен разговор с журналиста Стойчо Керев относно последната му книга „Въпрос на гледна точка“. Той ще се опита да отговори на едни от най-пикантните и задавани въпроси в днешно време, а именно опитва ли се някой да контролира съзнанието и поведението ни, защо имаме чувството, че живеем в илюзорна свобода, защо все повече теории на конспирациите се превръщат в реалност, как да търсим истината за миналото и настоящето ни в един пълен със заблуди свят и защо всеки има право на своя истина и гледна точка.

По време на новото издание на предаването, в специалната рубрика на предаването „Тяхната история“ водещият Росен Петров ще запознае зрителите в ефира на Bulgaria ON AIR с историята на светите братя Кирил и Методий. Повече по темата ще разкаже и д-р Тодор Чобанов, историк, доктор по археология и автор на много ценни исторически изследвания, сред които и книгата „България и Византия - титаните на кръста”.

Кой и как се опитва да присвои делото на Св. св. Кирил и Методий, да го открадне и да изтрие българския принос за християнизацията и цивилизацията на огромна част от славянския свят? Тези и още интересни теми и коментари очаквайте в новото издание на предаването „Операция История“ - тази неделя, 22 май, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари