IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джеймс Камерън: Гледате телевизия по 8 часа, а се оплаквате от 3-часов филм

25 юли 2022 11 00

Режисьорът с отговор към критиките относно дължината на новия „Аватар“

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Дългоочакваното продължение на „Аватар“ ще бъде с продължителност три часа, но режисьорът Джеймс Камерън не иска да чуе оплаквания от феновете.

В интервю за списание Empire, той заяви, че никой няма право да критикува дължината на филма, защото голяма част от зрителите стоят по 8 часа на ден пред телевизора или компютъра, за да гледат сериали. Според него, хората са недоволни от 3-часовото кино, защото не могат да спрат филма и да отидат до тоалетната, както го правят у дома.

„Не съм чул някой да се оплаква от непрекъснато гледане на сериали в продължение на 8 часа. Не се излагайте. Виждал съм децата ми да стоят и да гледат пет епизода по един час един след друг“, казва Камерън пред Empire.

Вторият филм от поредицата „Аватар“ ще носи името „Аватар: Пътят на водата“ и в него ще участват Сам Уорингтън (Джейк Съли), Зоуи Салдана (Нейтири) и Сигорни Уийвър (Кири), които се завръщат от първия филм. Към тях се присъединяват новодошлите Кейт Уинслет (Ронал) и Клиф Къртис (Тоновари).

След 13-годишно чакане, феновете нямат търпение отново да навлязат в света на Пандора. Първият тийзър вече излезе на 9 май, след като беше показан първо на събитието CinemaCon през април. След това той беше пуснат по кината преди филма „Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта“. Краткото клипче беше гледано от 148,6 милиона зрители само за 24 часа.

Продължението на „Аватар“ трябва да излезе на голям екран на 16 декември тази година, а третият, четвъртият и петият филм, чиито заглавия все още не са ясни, се очакват през 2024, 2026 и 2028 година. Първата част на „Аватар“ ще бъде пусната отново по кината на 23 септември.

Въпреки че заглавията на третия и четвъртия филм от поредицата не се споменават, те вече са заснети. Джеймс Камерън заяви, че е напълно отворен към възможността да остави друг човек да режисира финалните проекти от вселената на „Аватар“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари