IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ана де Армас: Нямаме нужда от женски Бонд

26 юли 2022 18 00

Актрисата се появява като Палома в „Смъртта може да почака“

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Ана де Армас изненада феновете си и защитниците на феминизма в Холивуд, като обяви, че няма нужда да се прави нова поредица за Джеймс Бонд, в която главният герой да е жена. Напоследък филмовата индустрия променя досегашни истории, като сменя основния мъжки персонаж, поставяйки на негово място жена. Последната такава промяна бе направена в „Тор“, където вече богът на гръмотевиците не е Крис Хемсуърт, а Натали Портман.

Ана де Армас обаче смята, че Джеймс Бонд трябва да си остане мъж, като би се радвала да има повече възможности за развитието на женските персонажи, без да се променя основната история.

„Няма нужда от женски Бонд“, категорична е 34-годишната актриса. Тя все пак би искала женските персонажи да бъдат представяни по различен начин, да имат по-основна роля и да бъдат почитани за своите заслуги и таланти. Де Армас влиза в ролята на Палома в последния филм за Бонд, носещ името „Смъртта може да почака“. Лентата трябваше доста да почака, за да излезе на голям екран, заради пандемията от коронавирус.

Де Армас казва, че трябва да има по-добри роли за жените, които партнират на Джеймс Бонд. Според нея, героят е легендарен и не трябва да бъде променян. Допълва, че има доста по-интересни неща и задачи, които биха се дали на дамите в поредицата, вместо историята да се пренаписва и да бъде обърната на 180 градуса.

„Няма нужда да се краде нечий герой, да бъде променян. Това е роман, който те въвлича в света на Джеймс Бонд и неговата фантастична история, в която той живее“, каза актрисата пред The Sun.

След като „Смъртта може да почака“ беше последният филм, в който Даниел Крейг изиграва Джеймс Бонд, феновете започнаха да спекулират кой може да го замести в продълженията. Продуцентът Барбара Броколи отрече различните твърдения в социалните мрежи, като казва, че засега никой не е предвиждан за ролята.

„Засега мислим историята, накъде да отведем героя. Нямаме сценарий и не можем да измислим такъв, докато не разберем какъв ще бъде следващият филм за Бонд“, каза тя пред Deadline. Допълва, че промяната на героя няма да бъде бърз процес, защото се сменя личността на човека. Според Броколи, снимките на новия филм за Бонд ще започнат най-рано след две години.

Продуцентът ще се радва и ако следващата част бъде режисирана от жена. Засега обаче не е ясно дали това ще се случи, като процесът по изграждане на историята ще започне по-късно през годината.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари