IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Даяна – една принцеса, смачкана от общественото внимание

28 юли 2022 16 30

Първият трейлър на документалния филм на HBO вече излезе

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Всички си мислим, че знаем как точно е протекъл животът на принцеса Даяна – на 18 години се влюбва в бъдещия крал на Великобритания, двамата се женят на пищна церемония, наблюдавана от 700 милиона души по целия свят, раждат им се две деца и всичко изглежда перфектно.

Приказката обаче няма щастлив край, след като става ясно, че принц Чарлз започва афера с Камила Паркър малко след началото на брака си, многократно е изразявал любовта си към нея пред Даяна и най-накрая това води и до развода между двамата. Разбира се, преди това се ражда незабравимото интервю в „Панорама“ през 1995 година, когато принцесата на Уелс казва, че никога няма да бъде кралица, в брака ѝ е малко пренаселено и иска да помага на хората, а не ги управлява.

Даяна Гети

Снимка: Getty Images

Точно когато изглежда, че Даяна най-накрая намира своето място в света и е щастлива след развода си, тя загива в автомобилна катастрофа в Париж през 1997 година. Смята се, че колата ѝ е била карана с изключително висока скорост, за да може да се избегнат папараците, които преследвали принцесата навсякъде.

Това е, което всеки един фен на кралското семейство знае за Даяна. И докато връзката ѝ с кралското семейство е била обект на множество документални поредици, филми и книги, тази с медиите не беше разисквана и разказвана. Досега.

25 години след смъртта на Даяна, нов документален филм поглежда към живота ѝ под светлината на прожекторите, използвайки аудио и видео архиви.

В сряда, 27 юли, от HBO пуснаха първия трейлър за документалния проект „Принцесата“, който ще направи своята премиера на 13 август. Той е режисиран от Ед Пъркинс и ще разказва за сложната връзка на Даяна с медиите от началото на романса ѝ с принц Чарлз до широко отразяваната им раздяла, както и как папараците са допринесли за смъртта на принцесата през 1997 година, когато тя е едва на 36.

„Силно емоционален, „Принцесата“ е интуитивно потапяне в живота на Даяна, която живее под постоянното и често натрапчиво внимание на медиите“, пишат от HBO. Допълват, че проектът е направен така, сякаш се развива в наши дни, за да може зрителите да изпитат огромното обожание, но също така и интензивното наблюдение на всяка стъпка на Даяна. Чрез архивните материали, филмът е също отражение на обществото по онова време, разкривайки неговите притеснения, страхове, желания и стремежи.

Трейлърът започва с интервюто след годежа на Даяна и Чарлз, където те са попитани за първото си впечатление от другия.

„Помислих си, че това е много щастливо, забавно и привлекателно 16-годишно момиче. Не знам ти какво си помислила за мен“, казва принцът на Уелс. Бъдещата му съпруга отговаря, „Просто невероятен“.

Чрез различни клипове се показва интензивният обществен интерес към Даяна – от постоянното преследване от фотографи до заобикалянето ѝ от непокорни тълпи по време на кралски ангажименти. Зрителите също така ще видят и как принц Чарлз осъзнава, че вече не е любимец на публиката и сякаш е оставен на второ място.

Разтърсващите кадри включват как Даяна поставя ръката си върху обектива на камера, пожара през 1992 година в замъка Уиндзор и принцовете Уилям и Хари на погребението на майка им. Трейлърът завършва с разговор на принц Чарлз с младия принц Уилям, докато Даяна го гледа мрачно. Докато по-големият син на двойката наднича през обектива на видеокамера, принцът на Уелс му казва, „Хората вътре, виж ги... в капан са“.

Даяна, Хари

Снимка: Getty Images

„Принцесата“ вече направи световната си премиера на фестивала „Сънденс“, като се очаква да бъде пуснат по HBO и HBO Max на 13 август.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари