IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бионсе празнува новия си албум с децата

29 юли 2022 17 50

Изпълнителката сподели рядък кадър на Блу Айви, Руми и Сир Картър

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Бионсе има множество причини за празнуване, но голямото парти беше заменено със семейна вечер.

Само ден преди официално да пусне на пазара си албума Renaissance, който излезе на 29 юли, носителката на „Грами“ отбеляза специалния повод със специално съобщение, посветено на най-големите ѝ вдъхновения – децата ѝ Блу Айви (10), Руми (5) и Сир (5). Бионсе публикува снимка от леглото, на която се вижда как тримата ѝ наследници са се сгушили в нея и сладко спят.

„Тези три проекта бяха записани в периода от три години по време на пандемията. Време, в което трябваше да стоим на едно място, но също така и време, в което усетих, че съм най-креативна. Създаването на този албум ми позволи да мечтая и да намеря място, където да избягам през това страшно време за целия свят“, пише изпълнителката под снимката.

Тя допълва, че създаването на албума е било невероятно пътуване, изпълнено с проучвания и постоянно научаване на нещо ново. „Искам да изкажа специалните си благодарности на Руми, Сир и Блу за това, че ми дадоха пространство, креативност и вдъхновение. И специална благодарност към съпруга и моята муза, който ме подкрепяше в онези дълги нощи в студиото“, пише още Бионсе.

Звездата благодари още на „чичо Джони“ – кръстницата ѝ, която първа я е запознала с музиката и различните култури, които служат за вдъхновение за много от песните в албума. Разбира се, благодарности бяха отправени и към родителите – Тина и Матю Ноулс за тяхното постоянно напътствие по пътя на дъщеря им към върха.

Що се отнася до феновете, изпълнителката не забрави и за тях. „Надявам се да намерите щастие в тази музика. Надявам се да ви вдъхнови за създаването на нещо свое. И да се почувствате уникални, силни и секси, каквито всъщност сте“, написа тя.

И докато ние в България блажено спяхме, на пазара вече се появи седмият и дългоочакван албум на Бионсе, носещ подходящото име Renaissance. Той зарадва феновете точно в 00:00 в нощта срещу петък, като преди това беше пусната само една песен от него – Break My Soul. Сега, феновете могат да слушат още 14 парчета, включително I'm That Girl, Cozy, Alien Superstar, Cuff It, Energy, Church Girl, Plastic Off the Soda, Virgo's Groove, Move, Heated, Thique, All Up in Your Mind, America Has a Problem, Pure/Honey и Summer Renaissance.

В пълен контраст на предишния ѝ албум Lemonade от 2016 година, песните в Renaissance са очевидно създадени за танци и са изпълнени с уверени, привлекателни текстове относно приемането на собствената си идентичност и важността от забавлението.

Връзката на Бионсе и Джей Зи също е послужила като вдъхновение за едно от парчетата, като в Heated се пее за проблемите им в брака и изневерите на рапъра. В Plastic Off the Soda пък изпълнителката зачеква и темата за общественото мнение, което се заражда за брака ѝ след пускането на албума Lemonade, който се смята, че е вдъхновен от залитванията на Джей Зи по други жени.

Renaissance е първият соло албум на Бионсе от шест години насам. Тя започна всичко през 2003 година с Dangerously in Love, след което последваха B'Day (2006), I Am... Sasha Fierce (2011), Beyonce (2013) и Lemonade (2016). През 2018 година тя пусна колаборативен албум Everything is Love, като една част от The Carters с Джей Зи. Следващата година на бял свят се появи и The Lion King: The Gift – саунтрак към римейка на анимацията „Цар Лъв“. В него обаче не участва само Бионсе, като към нея се присъединиха изпълнители като Кендрик Ламар, Фарел Уилямс и други.

Миналия месец Бионсе разкри обложката на Renaissance. На снимката, носителката на 28 „Грами“ седи на сребърен кон, по който сякаш тече електричество. Изпълнителката е почти гола, носейки само сребърна ризница, която покрива гърдите ѝ, спуска се по стомаха и се увива около кръста. Визията е завършена със сребърни токчета и дълга, къдрава коса.

През септември 2021 година Бионсе загатна, че скоро ще се завърне с нов албум, като заяви, че работи в студиото от година и половина. Още тогава тя спомена, че е време за ренесанс.

„С цялата тази изолация и несправедливост по света от последната година, мисля, че всички сме готови да избягаме, да пътуваме, да обичаме и да се смеем отново. Имам чувството, че ренесансът се задава и искам да бъда част от това блажено бягство по всякакъв начин“, каза изпълнителката пред Harper's Bazaar. Допълни, че записването на нови песни е също толкова вълнуващо, колкото в началото на кариерата ѝ.

Албумът Renaissance вече може да се слуша във всички платформи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари