IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възможно ли е крал Деймон Таргариен да е бисексуален?

7 октомври 2022 15 00

Неизлъчвана сцена от „Домът на дракона“ накара зрителите да се замислят

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Различните сексуална ориентация и полово определяне все повече навлизат в холивудските и телевизионни продукции. Вече е почти невъзможно да посочите филм или сериал, в който няма представител на ЛГБТИ общността, като в повечето случаи основните истории се въртят именно около тях.

Филмовата Академия на САЩ, раздаваща наградите „Оскар“ също промени правилата си, като задължи филмите, които искат да се борят за златната статуетка, да имат в редиците си поне един представител на ЛГБТИ общността, поне един чернокож и поне един с физическо увреждане. Така се цели повече представителност за всички групи независимо от тяхната раса, религия, състояние, сексуална или полова идентичност.

Сега темата за привличането между един и същи пол влезе и в най-известния сериал в момента – „Домът на дракона“. Хитът на HBO е предистория на популярния „Игра на тронове“ и разказва за дома Таргариен, когато е бил на власт и драконите все още са обикаляли Седемте кралства. Много преди Денерис да каже „Дракарис“, на трона е седял крал Деймон Таргариен, който е изигран от Мат Смит.

Именно Деймон стана повод за дебат в социалните мрежи, или по-точно изтрита сцена с негово участие. Феновете започнаха да се питат дали героят на Смит не е бисексуален, съдейки по един по-интересен поглед, хвърлен от него към слуга от мъжки пол. Малко по-късно се появи и и въпросната неизлъчвана сцена, показана във снимки от фен в Туитър. На кадрите се вижда как Деймон е в опасна близост до мъжки поданик, което засили съмненията за неговата сексуална ориентация.

„Потвърдено от тази изтрита сцена, Деймон Таргариен е бисексуален крал“, написа потребителят. Това накара феновете да започнат дебат относно дали героите се целуват или просто са в доста близка прегръдка.

Мненията бяха на двата полюса, като някои от зрителите разчитаха на познанията си от книгите, казвайки че там Деймон не е бисексуален. Друг посочи възможно нарушение в неадресираната сюжетна линия. „Не са включили сцената в шоуто, а сега се опитват да привлекат ЛГБТИ общността. И защо изобщо е нужно това, когато имаме Лейнор Веларион, с когото да работят?“, пише потребителят.

Лейнор Веларион е единственият син на лорд Корлис Веларион и принцеса Рейнес Таргариен. Той е наследник на Дрифтмарк и е първият съпруг на втората си братовчедка принцеса Рейнера. Смята се обаче, че Лейнор не е имал влечение към жени, заобикаляйки се с привлекателни млади момчета.

Тъй като сцената с Деймон не достигна до екран, зрителите не могат да бъдат сигурни дали той наистина има бисексуални наклонности. Засега нито Мат Смит, нито HBO са коментирали темата. Актьорът все пак зачекна въпроса с множеството секс сцени в „Домът на дракона“, казвайки че не им е голям фен и невинаги вижда смисъл в тях.

„Понякога питаш дали имаме нужда от още секс сцени и те ти отговарят, че имаме. Понякога се чудя дали представяме историята в книгите, или се опитваме да нагодим историята по времето, в което живеем. Всъщност смятам, че е наша работа да представим книгите вярно и честно, както са написани“, казва Смит.

„Домът на дракона“ може да се гледа всяка неделя по HBO и по всяко време в HBO Max.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари