IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мемоарите на покойната Ан Хечи – история за намирането на мир след тормоза

20 януари 2023 08 40

Актрисата остави след себе си незавършена книга, която бе публикувана след смъртта ѝ

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Когато Ан Хечи почина през август миналата година след тежки контузии, получени от катастрофа в Лос Анджелис, тя беше на 53 години. Актрисата остави двама сина – Хомър и Атлас – успешна кариера в киното и телевизията, награда „Еми“ и незавършен мемоар. Тя също така остави след себе си многослоен, макар и сложен, личен разказ.

Хечи беше известна с ролите си във филми от 90-те години, включително Wag the Dog и Six Days, Seven Nights, както и с телевизионното си участие в сериала Men in Trees. Също така има тригодишна връзка с водещата Елън Дедженеръс, която приключва през 2000 година. По време на отношенията им, звездите бяха една от първите гей двойки в Холивуд.

Именно заради богатата си история актрисата започва да пише книга, чиято първа част излиза през 2001 година. В нея може да се прочете за преживяванията на Хечи със славата, сексуалното насилие от баща ѝ и връзката ѝ с Дедженеръс. Втората част бе започната, но остана незавършена заради преждевременната смърт на актрисата. Все пак книгата е публикувана от наследниците ѝ, за да се разкрият още детайли от миналото.

Последната роля на Хечи е да играе себе си и да споделя повече за живота си в подкаста Better Together. По думите на приятелката си и съводеща Хедър Дефи, тя е изпреварвала времето си в начина, по който гледа на света. Именно тя завършва и издава книгата след смъртта на Хечи. „Тя може би дори беше ограничена от този свят на мъртвите. И никога не получи признание за промените, които създаде“, категорична е Дефи.

Когато актрисата започва първата си и единствена връзка с жена през 1997 година, тя създава истински фурор в обществените среди. Заедно с Елън Дедженеръс се появяват ръка за ръка в Белия дом, а снимките разтърсват света. Според твърденията, това попречило на обещаващата кариера на Хечи, но според Дефи, тази връзка променила изцяло начина, по който обществото започва да гледа на еднополовите взаимоотношения.

В книгата си Хечи разказва, че след обявяването на връзката си с Елън Дедженеръс, е била повикана в караваната на колегата си Харисън Форд по време на снимките на „Шест дни, седем нощи“. Там режисьорът Иван Райтман я попитал дали е бременна, защото в таблоидите се появили подобни слухове.

„Откровеността за личния ми живот се превръщаше в мъка за тях. Тогава Иван ме попита защо не мога да бъда като Джоди Фостър“, пише Хечи. Има предвид сексуалната ориентация на Джоди Фостър, за която повечето хора в Холивуд знаят, но никой не говори за нея, защото актрисата дълго време не признава открито за предпочитанията си.

„Странно ми беше, че някой би си помислил, че мога да забременея толкова бързо от жена, но още по-странното е, че толкова много ги е грижа за отношенията ми, че щяха да провалят филм, който дори не беше заснет“, пише още Хечи.

Най-унищожителното обаче, по думите на актрисата, е било, че никой не си е направил труда да я попита за чувствата ѝ. „Колкото и статии да се изписаха за мен, никой не ме попита защо съм направила това, което направих. Каква е била силата, която би накарала едно човешко същество да рискува всичко, което му беше обещано, цялата си кариера? Защо? Защо бих го направила?“, пише Ан за появата си с Елън Дедженеръс.

Ан Хечи е в кома след ужасна катастрофа

Ан Хечи се обяви срещу йогата

Тя все пак отговаря на тези въпроси, въпреки че никой никога не я е питал. „Защото живях в семейство, което беше изградено върху лъжи. Баща ми криеше сексуалната си ориентация през целия си живот. Когато срещнах Елън и тя беше открита и честна относно своята, това беше най-привлекателното качество в един човек, което някога бях виждала“, пише Хечи.

По думите ѝ, направо била хипнотизирана от увереността на Елън и именно заради това се влюбва в нея. „Бях влюбена в човек, който беше избрал да използва публичната си личност в подкрепа на каузата, която отстояваше, а именно правата на LGBTQ+ общността“, пише още актрисата.

Дефи обяснява, че животът на Хечи е бил изпълнен с много болка. „Ан беше бездомна в младостта си и малтретирана от баща си, а след това стигна до Холивуд, само за да бъде изритана заради личността си“, разказва водещата. Допълва, че това никога не е отказало звездата да се бори за целите си, както и да се държи добре с останалите.

Дефи е била последният човек, който вижда Ан преди смъртта, оставайки с нея в болницата до последния час. Казва, че сега е спокойна, защото приятелката ѝ най-накрая е свободна „да бъде толкова голяма и смела, колкото заслужава да бъде“.

За още новини от света на звездите, съвети за красота и модни тенденции последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари