IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Последно сбогом: Звездите, които ни напуснаха през 2022 година

29 декември 2022 15 00

Някои от тях си отидоха твърде млади

Снимки: Getty/БГНЕС

Снимки: Getty/БГНЕС

В края на всяка година правим равносметка за отминалите 12 месеца. Какво сме постигнали, за какво не ни е останало време, с кого сме се сближили и кого сме загубили. Последното е особено трудно за припомняне, но се опитваме да се фокусираме върху спомените и наследството, което хората, които вече не са сред нас, са оставили.

Тази година беше изпълнена с изненадващи загуби на известни личности, някои от които си отидоха твърде рано. Развлекателната индустрия беше почернена на няколко пъти, а модата също даде своята жертва. Ан Хечи загина в трагичен инцидент, който, по щастлива случайност, се размина без повече загинали. Оливия Нютън-Джон накара целия свят да заплаче, след като загуби битката с рака, а смъртта на кралица Елизабет II сложи край на едно историческо царуване.

Детето в нас пострада сериозно, когато Роби Колтрейн почина и разбрахме, че любимият ни Хагрид вече ще ни маха само от екрана. Арън Картър и Гаспар УлиеЛ са от хората, чийто живот приключи още преди да е започнал. Днес отдаваме почит на всички тях, спомняйки си за постиженията, които имат и сърцата, които успяха да докоснат.

Звездите, които ни напуснаха през 2022 година

Боб Сагет

Боб Сагет – стендъп комик и актьор, известен с ролите си в „Пълна къща“, „Как се запознах с майка ви“ и „Най-смешните домашни видеоклипове в Америка“, почина на 9 януари на 65-годишна възраст. Той беше открит мъртъв в хотелската си стая в Орландо след представление в Джаксънвил, Флорида, предната вечер.

Боб Сагет

Снимка: Getty Images

След новината за смъртта му, семейството на покойната звезда публикува изявление. „Съкрушени сме да потвърдим, че нашият любим Боб почина днес. Той беше всичко за нас и искаме да знаете колко много обичаше феновете си, изпълненията на живо и обединяването на всички хора чрез хумора си“, се казваше в изявлението, подписано от съпругата на Сагет Кели Рицо и трите му дъщери – Обри, Лара и Дженифър – които споделяше с първата си съпруга Шери Крамър.

Гаспар Улиел

Улиел, френска филмова звезда, почина едва на 37 години след ски инцидент на 19 януари. Той трябваше да се появи в предстоящия проект на Marvel – Moon Knight.

Гаспър Улиел

Снимка: БГНЕС

Според френската информационна агенция AFP, Улиел е бил транспортиран с хеликоптер до болница в Гренобъл, Франция, след като е получил нараняване на главата на ски в планина в района на Савоя. Семейството му, чрез неговия агент, каза пред AFP, че по-късно той е починал от нараняванията си.

В допълнение на ролята си на Среднощния човек в дългоочаквания сериал Moon Knight, чийто първи трейлър беше пуснат дни преди смъртта на актьора, Улиел е известен с участието си във френските филми Saint Laurent, It's only the End of the World и A Very Long Engagemnet.

Тиери Мюглер

Любимият на множество знаменитости френски дизайнер, основател на едноименната си модна къща, почина на 23 януари на 73-годишна възраст.

Мюглер започва да проектира дрехи през 70-те години. Постепенно той добива слава със своите драматични и авангардни дизайни. Оттегля се от модата през 2002 година, но въпреки това остава основен елемент в индустрията. Марката му е лансирана отново осем години по-късно, като оригиналното Clarins става Mugler.

Тиери Мюглер

Снимка: БГНЕС

Дизайнерът излиза от пенсия на няколко пъти, създавайки дрехите за световното турне на Бионсе през 2009 година. Десет години по-късно проектира роклята, с която Ким Кардашян се появява на Met Gala. Дизайнът е вдъхновен от ролята на София Лорен в „Момиче върху делфин“.

Ан Хечи

На 5 август актрисата Ан Хечи се блъска с колата си в къща в квартал Мар Виста в Лос Анджелис. Въпреки че беше в критично състояние, актрисата първоначално се смяташе за стабилна, но никога повече не дойде в съзнание. Седмица след инцидента, Хечи бе обявена за мъртва. Тя беше на 53 години.

Ан Хечи

Снимка: Getty Images

„Брат ми Атлас и аз загубихме майка си“, каза най-големият ѝ син Хоумър в изявление до медиите. Той допълни, че Хечи се е борила цели шест дни, но най-накрая е загубила битката. „Надявам се, че майка ми е свободна от болката и започва да изследва това, което си представям като нейната вечна свобода“.

Хечи става известна през 80-те и 90-те години с роли във филми като „Знам какво направи миналото лято“, „Шест дни и седем нощи“ и „Психо“. Тя също така имаше солидна кариера в телевизията, като участва в сапунената опера Another World в допълнение към Men in Trees.

Оливия Нютън-Джон

Актрисата, певица и автор на песни, добила огромна слава след емблематичния „Брилянтин“, почина през август месец на 73 години след дълга битка с рака на гърдата.

„Дейм Оливия Нютън-Джон почина мирно в ранчото си в Южна Калифорния тази сутрин, заобиколена от семейството и приятелите си. Молим всички да уважават личния живот на близките в този много труден момент“, обяви съпругът ѝ Джон Истърлинг в социалните мрежи.

Оливия Нютън-Джон

Снимка: БГНЕС

Нютън-Джон обяви, че е била диагностицирана с рак на гърдата, който е метастазирал в сакрума през май 2017 година. По това време нейният екип разкри, че тя завършва фотонна лъчева терапия в допълнение към естествените уелнес терапии. Година по-късно актрисата изглеждаше в добро настроение, докато присъстваше на прожекция по случай 40 години от премиера на „Брилянтин“.

В началото на миналата година Нютън-Джон беше развълнувана и благодарна, че все още е жива, за да види дъщеря си как минава под венчилото.

Кралица Елизабет II

Малко повече от година след смъртта на принц Филип, Бъкингамският дворец обяви, че кралица Елизабет II е починала на 8 септември. Най-дълго управлявалият британски монарх бе на 94 години.

корги, Елизабет

Снимка: БГНЕС

Веднага заваляха почести от цял свят, но най-трогателни бяха тези от нейното семейство. „В четвъртък светът загуби един изключителен лидер, чийто ангажимент към страната, кралството и общността беше абсолютен. Аз обаче загубих баба. И макар че ще скърбя за загубата ѝ, се чувствам невероятно благодарен. Възползвах се от мъдростта и увереността на кралицата, преди да навляза в петото си десетилетие“, каза принц Уилям в официално съобщение.

Смъртта на кралицата дойде, след като тя страдаше от поредица от здравословни проблеми, които я накараха да отмени няколко ангажимента през последната година.

Лесли Джордан

Новината за смъртта на Лесли Джордан шокира света, когато на 24 октомври от TMZ обявиха, че любимият актьор е претърпял фатална автомобилна катастрофа. Той беше на 67 години.

Лесли Джордан

Снимка: БГНЕС

„Светът определено е много по-тъмно място днес без любовта и светлината на Лесли Джордан“, каза агентът му Дейвид Шаул в изявление пред медиите. Колеги и приятели на Джордан също изразиха своите съболезнования в социалните мрежи, включително Доли Партън, Шон Хейс и много други.

Роби Колтрейн

Роби Колтрейн, който влезе в ролята на добрия гигант Хагрид в поредицата „Хари Потър“, почина на 14 октомври на 72-годишна възраст. Въпреки че първоначалната причина за смъртта не беше разкрита, Deadline съобщи, че любимият актьор е бил в лошо здраве през последните две години и е починал в болница, намираща се в близост до дома му.

Роби Колтрейн

Снимка: БГНЕС

Веднага след обявяването на шокиращата новина, дългогодишният му колега Даниел Радклиф, който изигра Хари Потър, пусна изявление, в което каза, че Колтрейн е просто един от най-забавните хора, с които някога е работил. По думите му, Роби винаги се е опитвал да поддържа доброто настроение по време на снимките, като често разказвал вицове и смешки, за да забавлява екипа и колегите си.

Арън Картър

Бившата детска звезда Арън Картър беше намерен мъртъв в дома си в Ланкастър, Калифорния, на 5 ноември. Той беше на 34 години. Според полицията, певецът е бил открит във ваната. Въпреки че в спалнята му имало предписани хапчета и принадлежности за наркотици, официалната причина за смъртта не беше разкрита.

„Днес сърцето ми беше разбито. Въпреки че брат ми и аз имахме сложна връзка, любовта ми към него никога не е избледнявала. Винаги съм се надявал, че той някак, някой ден, ще иска да тръгне по правия път и да намери помощта, която толкова много му беше необходима, каза в изявление Ник Картър.

Арън Картър

Снимка: БГНЕС

Бившата приятелка на Арън – Хилари Дъф – също изрази почитта си към покойния певец. „Дълбоко съжалявам, че животът беше толкова труден и че трябваше да се бориш пред целия свят. Ти имаше чар, който беше абсолютно искрящ“, написа тя в социалните мрежи.

Кърсти Али

Актрисата Кърсти Али, най-известна с участието си в комедията „Бар Наздраве“ през 80-те и 90-те години, почина от рак на 71 години в началото на декември. Тя е носител на награди „Еми“ и „Златен глобус“ за ролята си на Ребека Хоу в популярния ситком. Актрисата също така се появява и във филмовата поредица „Виж кой говори“ заедно с Джон Траволта.

Кърсти Али

Снимка: Getty Images

„Съжаляваме да ви съобщим, че нашата невероятна, яростна и любяща майка почина“, пишат децата ѝ в изявление, като не уточняват от какъв рак е страдала тя. Споменават само, че болестта е била наскоро открита. „Колкото и емблематична да беше на екрана, тя беше още по-невероятна майка и баба“, продължиха те, като казаха, че е била заобиколена от семейството си, когато е починала.

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари