IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френският дизайнер Тиери Мюглер почина на 73 години

24 януари 2022 14 50

Той е основател на известната марка Mugler

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Известният френски дизайнер Манфред Тиери Мюглер, който основава марката Mugler, е починал на 73 години.

Тъжната новина беше обявена от екипа му чрез публикуване на черен квадрат в Instagram. „Съкрушени сме да обявим смъртта на г-н Манфред Тиери Мюглер. Нека душата му почива в мир“, гласеше описанието, което беше написано на английски и френски. От него става ясно, че дизайнерът е починал на 23 януари. Засега не е ясна причината за смъртта.

Публикацията беше посрещната с тъжни коментари от фенове и приятели на Мюглер. Дъщерята на Мик Джагър – Джорджия Мей – която се подвизава като модел написа „Не мога да повярвам, че това е истината. Изпращам любов към всички. Тиери беше пълен с креативност и милосърдие“. Бела Хадид и Бриджит Нелсън също не можеха да повярват на тъжната новина и написаха, че са изключително тъжни.

Музикалната легенда Даяна Рос сподели в Туитър черно-бяла снимка с дизайнера, пишейки „Ще ми липсваш, Тиери Мюглер. Това беше прекрасно време в нашите животи“.

В своята история в Instagram Кортни Кардашян сподели снимка на себе си и сестрите си Ким, Клои, Кендъл и Кайли, заедно с майка им Крис, които позират, облечени в рокли от Мюглер. „Всички носим Mugler“, написа тя. На снимката Кайли и Клои са с бели тоалети, а другите дами са заложили на черни рокли.

Манфред Тиери Мюглер се ражда на 21 декември 1948 година в Страсбург, Франция. Започва да се занимава с дизайн през 70-те години на миналия век и става известен заради своя драматичен и авангарден стил.

Той се оттегля от модата през 2002 година, но дизайните му остават водещи теми в индустрията. Възобновява марката си през 2010, която в момента е под творческото ръководство на дизайнера Кейси Кадуоладер.

По време на почивката си от модата, Мюглер прави няколко известни дизайна, включително костюмите на Бионсе за световното ѝ турне през 2009 година. 10 години по-късно той облича Ким Кардашян за Met Gala, като роклята ѝ е вдъхновена от София Лорен във филма „Момчето върху делфина“.

„Той винаги е пълен с идеи – от косата до ноктите. Неговите ревюта са най-легендарните и най-запомнящите се“, казва Кардашян от червения килим през 2019 година.

Тиери Мюглер облича още Лейди Гага, Мадона, Карди Би, Синди Крауфорд, Джордж Майкъл, Дейвид Боуи, Никол Кидман, Меган Фокс, Кейти Пери, Риана и много други.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари