IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зоуи Салдана с историческо постижение в киното

25 януари 2023 09 00

Тя е първата актриса, която стига до подобен връх

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Зоуи Салдана се превърна в боксофис легенда само на 44 години.

През изминалия уикенд последният филм на актрисата, „Аватар: Природата на водата“, премина границата от 2 млрд. долара в световния боксофис, превръщайки Салдана в първия актьор с четири филма, които печелят повече от 2 млрд. долара. Другите три заглавия с нейно участие, които са преминали тази летва, са „Аватар“, „Отмъстителите: Краят“ и „Отмъстителите: Война без край“.

Режисьорът на „Аватар: Природата на водата“ Джеймс Камерън пък е първият режисьор, който има три филма с печалба над 2 млрд. долара. Другите два са първият „Аватар“ и „Титаник“. Последният ще бъде пуснат в кината отново този Свети Валентин в чест на 25 години от премиерата си. Този път ще можем да го гледаме на 3D и в 4К резолюция, позволявайки ни да изпитаме съвсем ново усещане с незабравимата класика.

Зоуи Салдана играе Нейтири в поредицата „Аватар“, от която се очакват още филми. Във вселената на Marvel пък влиза в ролята на Гамора, появявайки се за първи път в „Пазителите на галактиката“. Третата част от супергеройската поредица ще бъде представена в кината на 5 май.

Миналата година актрисата, която участва и в последния филм „Стар Трек“, сподели пред Women's Wear Daily, че понякога се чувства креативно заседнала, когато прави филмови поредици. Тя все пак изрази благодарност за възможностите, които подобни проекти са ѝ предоставили, споделяйки че е имала честта да работи с невероятни режисьори и актьори, които впоследствие са се превърнали в нейни приятели.

„Но това също така означава, че се чувствам артистично заседнала в моето изкуство, защото не мога да приема други предизвикателства и да играя в различни жанрове или различни роли“, казва още Салдана.

Камерън Диас на 50 – в компанията на Адел, Зоуи Салдана и Бенджи Мадън

През изминалия декември тя отново коментира думите си, казвайки че се чувства благодарна за големите филмови проекти, в които е участвала. „Чувствам се като най-голямата късметлийка за това, че бях поканена във илми с уникални режисьори и специален актьорски състав“, казва актрисата пред Deadline.

Салдана допълва, че все пак би искала да изследва и други аспекти от кариерата си, влизайки в различни роли, които не са чак толкова фантастични. Категорична е, че обожава подобни жанрове и винаги се е чувствала добре в тях, но понякога ѝ се иска да облече и друг костюм.

„Аватар: Природата на водата“ вече може да се гледа в кината.

За още новини от света на киното и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари