IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Натали Портман, Ева Лонгория и една вдъхновяваща история за женския футбол

28 март 2023 11 00

От HBO съвсем скоро пускат документален филм за отбора Angel City

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Женският футбол започва да привлича все повече публика както по стадионите, така и пред телевизора. Докато преди този спорт се смяташе само и единствено за мъжка игра, сега дамите също намират своето място на зеления терен, като тази година с нетърпение се очаква деветото световно първенство. Клубните отбори също имат с какво да се похвалят, като част от тях раждат звезди, които вдъхновяват все повече млади момичета да се влюбят в най-красивата игра.

Сега от HBO също се включиха в инициативата за насърчаване на любовта към женския футбол, снимайки документален филм за вдъхновяващата история на отбора Angel City от Лос Анджелис. Миналата година той дебютира в професионалната футболна лига на Америка, а една от звездите му е Кристен Прес. Преди няколко дни беше пуснат и първият трейлър на филма, който повдига завесата на отбора, основан и изцяло притежаван от жени.

Тук обаче не говорим за обикновени жени, а за някои от най-известните имена в шоубизнеса. Натали Портман, Ева Лонгория, Джесика Частейн и Дженифър Гарнър обединяват сили, за да създадат отбор, който не се спира пред нищо, за да постигне мечтата си и да стане шампион.

Натали Портман е част и от продуцентския екип на филма, партнирайки си с носителите на „Оскар“ Елизабет Васархели и Джими Чин. Режисьорът на поредицата е Арлийн Нелсън, която има дълга история с HBO, работейки по проекти като Naked Stated и Gutsy.

„Понякога мечтаеш за невъзможното и след време се отказваш от тези мечти. Но понякога, някой, когото обичаш, ти казва, че това е добра идея и те насърчава да продължиш“, казва Портман във видеото. В него са показани емоционални и вълнуващи моменти на успехи, както и сцени от съблекалнята и терена, а Портман нарича цялото преживяване „едно от най-прекрасните приключения“.

Съсобственик на клуба е и Алексис Оханян, когото някой може да познават като основателя на Reddit, а други – като съпруг на Серина Уилямс и баща на дъщеря ѝ Олимпия. Освен известните имена в директорския екип на отбора, повече от дузина бивши футболистки са инвестирали в него, включително Миа Хам, Аби Уамбач и Лорън Холидей.

„Вълнувам се да обединя сили с тази невероятна група от хора, с които да доведем професионалния женски футбол в Лос Анджелис“, каза Портман в официално изявление през 2021 година. Тя допълни, че с общи усилия ще се създаде не само успешен отбор, но и лоялна фен база извън терена.

Актрисата се запалва по женския футбол, след като се запознава с част от играчите чрез Бека Роух, изпълнителният директор на Националната асоциация за женски футбол. „Започнахме да ходим по мачове и бързо се превърнахме в страстни фенове на спорта. Но осъзнахме, че той не получава вниманието, което заслужава“, обяснява Натали.

Виктория Бекъм и Ева Лонгория – две красиви и не чак толкова отчаяни съпруги

Ева Лонгория сподели как е преодоляла ревността си от минали връзки

След раждане и на 47: Ева Лонгория се похвали със стегнат корем

Цитирайки проучване, което установява, че женският спорт получава само 4% от спортното медийно покритие, Портман вярва, че има начин да се промени женският футбол в Америка, като тя иска да е част от това.

„Започнахме да мислим относно създаването на отбор в Ел Ей. Все пак тук е центърът на шоубизнеса. Какво можем да направим, за да променим начина, по който хората се отнасят към този спорт? Ясно е, че играчите сами по себе си са невероятни и са допринесли толкова много, но дори тяхната популярност не помага за покачването на интереса“, казва Портман.

Така тя и нейните приятелки започват да обмислят варианти за създаване на отбор, като Алексис Оханян се превръща в основния им инвеститор. „След това започнахме да събираме група от прекрасни хора, повечето от които жени, да се включат в борда на собствениците. Сега всичко върви и сме много развълнувани“, казва още актрисата.

Документалният филм Angel City ще дебютира през май и ще бъде достъпен на платформата HBO Max.

За още новини от света на звездите – последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари