IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Натали Портман за ролята на Тор: Трябваше да стана много мускулеста

28 юни 2022 09 00

Актрисата тренира усилено в продължение на 10 месеца

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Новото при Натали Портман не са усилените тренировки, които прави за ролята на бог Тор. Новото е, че досега не ѝ се е налагало да уголемява тялото си заради филм.

През 30-годишната си кариера Портман е свикнала да бъде избирана заради стройната си фигура и височината от 1,60 cm. Една от най-запомнящите ѝ роли е тази на обсесивна балерина в „Черният лебед“ от 2010 година, за която печели и награда „Оскар“. Като брилянтния астрофизик Джейн Фостър от поредицата „Тор“, тя прекарва голяма част от екранното си време по-скоро като любовния интерес на бога на гръмотевиците, отколкото като негов помощник.

Когато обаче Портман се завръща като Джейн на 8 юли в „Тор: Любов и гръмотевици“ на режисьора Тайка Уайтити, 41-годишната актриса не само ще влезе в ролята на могъщия Тор и ще вдигне мистичния чук Мьолнир, но най-накрая ще има възможност да се изправи почти очи в очи с Крис Хемсуърт.

„За „Черният лебед“ ме помолиха да бъда възможно най-слаба. Сега ме помолиха да бъда възможно най-мускулеста. Това е невероятно предизвикателство, както и упражнение за ума на една жена“, казва Портман пред Variety.

Макар че женските супергерои най-накрая започнаха все по-често да се появяват на големия и малкия екран, все още е доста необичайно жените, които ги играят, да бъдат помолени да наддават мускулна маса, което е задължително при техните колеги от мъжки пол. Но от есента на 2020 година Портман работи с треньор в продължение на над 10 месеца преди и по време на снимките, за да промени физиката си, особено ръцете и раменете.

Гледайки изтеклите снимки от „Любов и гръмотевици“ от снимачната площадка в Австралия и трейлърите от пролетта, потребителите в социалните мрежи не можеха да повярват как Портман може да промени физиката си толкова много за толкова кратко време. Коментарите достигат и до нея, помагайки ѝ да осъзнае как външният вид влияе на хората.

„Получавайки тази реакция и начина, по който те възприемат, те карат да осъзнаеш, че всичко е съвсем различно, когато изглеждаш така“, казва актрисата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Thor (@thorofficial)

Друга неочаквана полза за Портман от промененото ѝ тяло е да наблюдава как другите около нея свикват с него. В „Тор: Любов и гръмотевици“ могъщият Тор на Джейн е висок 1,80 см. И тъй като все още няма здравословен начин един актьор да порасне с почти 20 см, екипът е трябвало да прояви креативност, за да направи Натали достатъчно висока за сцените, които тя споделя с колегите си.

„Пътеките, по които вървим, са на различна височина“, разкрива актрисата. Това се превръща във вътрешна шега между екипа, особено когато Крис Хемсуърт е бил на снимачната площадка.

Последният път, когато Портман се появи във вселената на Marvel, беше през 2019 година за „Отмъстителите: Краят“. Тогава Тор пътува назад във времето към събития от „Тор: Тъмния свят“. Всъщност актрисата не снима нови сцени за „Отмъстителите“, а режисьорите Антъни и Джо Русо вадят нейни стари, неизползвани кадри от „Тъмният свят“. Тя е била помолена само да запише глас зад кадър.

„Беше ми много лесно. Винаги е невероятно да се видиш, дори и само за част от секундата, във филм на Marvel. Все едно да видиш снимка от ваканция, за която си забравил“, казва Натали.

Завръщането ѝ във вселената на Marvel не е било никак ясно за Портман. Въпреки това, тя е в крак с всички нови филми на компанията, главно заради 10-годишния си син. Съмнението ѝ, че отново ще се види на екран като супергерои се увеличава още повече, когато „Тор: Рагнарок“ изключва напълно Джейн от историята.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Thor (@thorofficial)

Историята обаче е съвсем друга. Макар режисьорът Тайка Уайтити да премахва Джейн от „Тор: Рагнарок“, той никога не е изключвал Натали Портман от плановете си. Признава, че след филма от 2017 година, веднага е започнал разговори с Marvel за още проекти с Тор, като завръщането на Джейн Фостър е било на първо място в списъка. Въпросът е бил какво да стане с нея.

„Виждал съм я да играе ролята на учен в първите два филма и просто изглеждаше безсмислено да го правя отново. Този герой по-скоро изглеждаше като любовен интерес“, казва Уайтити.

За щастие, комиксът „Тор“, стартиран през 2014 година, предлага идеалното решение – Джейн да стане достойна да носи Мьолнир, трансформирайки се в Могъщия Тор. Тя вече не трябва да бъде спасявана, а ще се превърне в герой, който спасява.

С тази промяна в историята, Натали веднага се съгласява, насърчена и от децата си. Тя е омъжена за хореографа Бенджамин Милипие и е майка на 10-годишния Алеф и 5-годишната Амалия.

„Чувствам, че това е етап от кариерата ми, в който наистина се опитвам да впечатля децата си“, казва тя. Допълва, че Алеф и Амалия често са идвали на снимачната площадка и са били много впечатлени, когато са видели майка си в пелерина. Те дори са я карали по-бързо да се връща на работа, за да могат отново да гледат супергероиските ѝ изпълнения.

„Тор: Любов и гръмотевици“ излиза на големия екран на 8 юли.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари