IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неостаряващи звезди: Тайните на Натали Портман за красива кожа

4 юни 2020 15 30

Тя казва, че веганството ѝ е помогнало много

БГНЕС

„Струва ми се, че пораснах по-бързо, отколкото трябваше“. Това споделя Натали Портман, говорейки за своята работа в Холивуд. Още като тийнейджърка я взимат за различни продукции. Сега, когато вече е на 38, тя все още има миловидното лице на детенце и привилегията да бъде красива, с което продължава да се развива в киното. 

Актрисата, родена в Израел е вегетарианка от малка. По думите ѝ, това че не яде месо е променило изцяло живота ѝ. Докато нейните съученички се оплаквали от пъпки, тя имала съвършено чисто лице, което до голяма степен се дължи на начина ѝ на хранене

„Пропилях много време в правенето на прически и грим в живота си. Можех да напиша пет книги през това време – не че щях... Но имам чувството, че много от това време може да бъде използвано за по-смислени неща“, коментира тя пред списание „The Cut“. 

Кои са тайните на Натали Портман за красива кожа? 

„Когато не работя, обичам да опростявам нещата. Използвам много малко количество грим. Слагам си основа и се опитвам да нося сенки с по-неутрални тонове. Искам да позволя на кожата ми да диша“, коментира актрисата. 

Холивудската звезда, която има много светла кожа, разкрива, че използва слънцезащитен крем за лицето си всеки ден, но за нея най-доброто, което може да направи за кожата си е да пие много вода и да се наспи. Когато е отпочинала, лицето ѝ изглежда страхотно. 

„Чувствам, че всяка жена може да бъде красива по свой начин“, казва Портман. По думите ѝ, нейната майка не се гримирала и имала сияйна кожа. Баба ѝ обаче не излизала без бижута и макиаж. 

По-красива – без месо и млечни продукти 

Актрисата посочва, че като всяка жена, тя също се е оплаквала от пъпки, но при нея са били доста по-малко заради това, че е вегетарианка. Като спряла месото и млечните продукти всичко се променило. После, заради двете ѝ бременности се върнала към обикновения начин на хранене и усетила разликата. 

Старателно почистване на лицето 

Подобно на много нейни колежки, Натали се грижи много стриктно за почистването на лицето. Тя прави това не само когато носи грим, преди да си легне, а и когато стане от леглото. Тя изтъква, че предпочита почистваща пяна на френска марка медицинска козметика. След това може да мине с тампон напоен с розова вода, след което да си сложи хидратираща маска. 

Подхранване на косата 

Натали Портман винаги е имала тънка коса. През годините се е боядисвала няколко пъти, най-вече заради роли, но когато тя се нуждае от подхранване, актрисата предпочита да ѝ даде малко почивка от химиите. 

Как протича един ден на актрисата? 

Актрисата става между 6 и 7 сутринта, за да приготви на децата си закуска и дрехите им. Обикновено закусва овесени ядки – било то с плодове или мляко, ядки или сушени плодове. На обяд хапва нещо по-въглехидратно като ориз със зеленчуци или леща. За вечеря може да си позволи паста или зеленчуци, задушени на пара. 

Когато има време, тя тича в парка или прави джиротоника – серия от упражнения за укрепване на мускулите и ставите, които съчетават в себе си движения от йога, пилатес, танци и други активности. 

Спазва ли диети Натали Портман? 

Дори и след две бременности, звездата си е все така слаба. Все пак, когато качи някое излишно килце, тя се подлага на детоксикация или популярната „Пурпурна“ диета. Наименованието й идва оттам, че позволява консумацията само на плодове и зеленчуци с лилав и пурпурен цвят. Освен това тя почти не яде сладко, освен мед и фруктовата захар. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари