IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неостаряващи звезди: Тайните на Камерън Диас за перфектна кожа

13 май 2020 17 30

Актрисата е експерт в грижата за тялото

Снимка: БГНЕС

Независимо колко години минават, кожата на Камерън Диас остава перфектна. Тя даже пише две книги, в които обяснява как да се грижим правилно за себе си. Самата Гуинет Полтроу я описва като нейния „ментор за красота“. В една от книгите си, „The Body Book“, Диас обяснява, че е трябвало да се научи на няколко навика, с които да подобри визията си.

„Имах ужасна, ужасна кожа. Беше неприятно и направих всичко възможно, за да се справя с този проблем“, пише тя. За нейно щастие, усилията ѝ се увенчават с успех и сега Камерън е пример за много жени по света. За да помогне на всички, които страдат от проблемна кожа, актрисата споделя тайните си за перфектна визия.

Използва червило за руж

Във видео, направено с гримьора ѝ Гучи Уестман, Диаз признава, че двамата с него имат различни мнения що се отнася до получаване на червени бузи. След като експертът свърши работата си, актрисата се поглежда в огледалото, взима малко от червеното си червило и започва леко да потупва бузите си. „Това се случва всеки път“, казва тя пред „Harper's Bazaar“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cameron Diaz (@camerondiaz) on

Не слага много грим

Звездата е известна с това, че не обича тежкия грим, но не се е отказала напълно от сенките и фондьотена. Уестман споделя, че един от любимите трикове на клиентката му е използването на малки четки, с които нанася минимално количество грим върху лицето си. 

Спира пушенето

Преди години Диас е била заклет пушач, но вече се е излекувала от вредния навик. В книгата си „The Lognevity Book“ тя казва, че е искала да спре по-рано, но не е успяла. „Ако имах машина на времето, бих се върнала назад и никога не бих запалила първата си цигара“. Съветва да не спирате да опитвате да се откажете от тютюнопушенето, защото всяка секунда е от значение.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Benji Madden (@benjaminmadden) on

Не се страхува от старостта

Ключът към младата визия на Диас се крие в приемането, че все някога ще остареем. В книгата си „The Body Book“ тя приема този процес като привилегия и благословия. „Ако се грижите за себе си в по-младите си години, то старините ви ще се превърнат в най-добрия период от живота ви“. Затова тя се опитва да изживее всичко на максимум и да не съжалява за нищо.

„Искам да се чувствам млада. Искам да се чувствам силна. Сега мога да кажа, че се чувствам по-добре, отколкото в 20-те си години, защото се грижа повече за себе си“, допълва звездата. 

Превръща съня в приоритет

Един от най-важните съвети на всички експерти по красота, е да се наспиваме всяка нощ. Нужни са ни около 9 часа, за да се чувстваме добре и да презаредим батериите. Когато това време намалява, тялото ни се стресира и това рефлектира както върху настроението, така и върху кожата ни.

Именно затова Диас превръща съня в приоритет. Според нея, здравословното спане ще се отрази не само на физиката, но и на психиката ни. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари