IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неостаряващи звезди: Как София Вергара поддържа форма

23 април 2020 16 30

Актрисата се храни по 5 пъти на ден

Снимка: БГНЕС

София Маргарита Вергара е актриса, родена в Баранкиля, Колумбия. Преди да започне да се изявява в киното, тя започва работа като модел и красивият ѝ външен вид ѝ проправя пътя към славата.

Когато е едва на 30 години, тя получава първата си главна роля – в комедията „Големи неприятности“. После идват още много покани, сред които за филмите „Смърфовете“, „Весели крачета“, „Новогодишна нощ“, „Гореща гонка“ и други.

София добива най-голяма популярност с участието си в сериала „Модерно семейство“, където играе през всички сезони. Заради ролята си на Глория е номинирана 4 пъти за награди „Грами“.

През юли тази година Вергара ще стане на 48, но изглежда доста по-млада от нейни колежки. Прекарала години в шоубизнеса, тя има перфектно тяло, което поддържа със специален режим.

Как актрисата поддържа своята форма?

Дълги разходки

Колумбийката признава, че мрази упражненията. Предпочита да е с коктейл в ръка на някое приятно място, отколкото да се поти във фитнеса. Но за да продължава да се снима в киното и да блести на кориците на списанията, ѝ се налага от време на време да бъде по-активна. Ето защо тя се старае да прави дълги разходки, когато не може да спортува. Освен това признава, че сменя тренировките си на всеки 6 месеца, за да има по-голям ефект от тях. 

Тренировки 2 пъти седмично

„Вече не съм на двайсет и знам, че движението има значение“, казва тя. 

Актрисата посочва, че с годините тялото неминуемо се променя и ако човек не вземе мерки, после по-трудно може да влезе във форма. 

Треньорът на звездата – Гунар Питърсън, разказва, че София не е човек, който обича бягането и рядко прави кардиотренировки, но за сметка на това ходи доста пеша, с което компенсира. Той ѝ дава 40-минутни интензивни тренировки. В началото загрява, после прави около половин час HIIT упражнения за цяло тяло, а накрая ѝ оставя 5 минути за разтягане. 

Балансирано хранене

Актрисата споделя, че тя и съпругът ѝ се хранят здравословно. Тя все пак признава, че в кухнята им се намират и някои сладкиши, защото се хранят по-скоро балансирано, отколкото съвсем да се ограничават. 

„Имам много плодове и зеленчуци. Готвим пресни меса, но  в хладилника ще откриете сладолед и други десерти. Те са за през уикенда. Опитвам се да се контролирам през седмицата“, обяснява звездата от „Модерно семейство“. 

Нейният треньор казва, че ключът към увлекателната ѝ фигура е в дисциплинираната диета. На своите клиенти той винаги препоръчва да избягват алкохол и захар късно вечер и през нощта, както и прием на въглехидрати в последната част на деня, особено ако се подготвят за важно събитие.

Как се грижи за кожата си? 

Не излиза без слънцезащита 

„Започнах да прилагам слънцезащитен крем върху лицето си, когато бях много млада“, казва тя. По думите ѝ, единствено съжалява, че не се е сещала още тогава да се маже по шията и гърдите. 

Вергара посочва, че слънцезащитата не е само, за да не изгаря кожата, а и забавя признаците на стареене. 

Доказани средства против стареене

„Както всички останали, аз използвам ретинол, но в по-малки количества. Освен него, използвам и витамин С за лицето си, също умерено“, коментира тя. 

Макар да няма толкова светла кожа, винаги преди гримиране нанася крем със слънцезащитен фактор. Преди лягане пък задължително маха всичко със специална гъба, която сменя веднъж седмично. След това почиства лицето си с мек сапун.

„Използвам и масло за лице от градински чай, което има противовъзпалителен ефект, подхранва кожата и придава специален блясък“, казва още София.

Режимът ѝ – 5 хранения на ден 

Не може да се каже, че Вергара спазва диета, а по-скоро се ограничава, за да има перфектните извивки. Тя яде по пет пъти на ден, но по малко. Във всяко хранене има точна мярка на протеините, въглехидратите и мазнините. 

Основното, което спазва, е да не яде бърза и прекалено мазна храна. Също така се старае да пие много вода през деня, защото вярва, че по този начин може да намали по-лесно мастната тъкан. 

Когато е качила няколко килограма и бързо трябва да се избави от тях спазва следното меню: 

Закуска – пюре от пресни плодове и зеленчуци без мазнини; 

Снак – сушени плодове или млечни напитки.

Обяд – паста или ориз със сос (с по-ниско съдържание на мазнини). 

Снак – пресни плодове или овесени ядки с чаша прясно изцеден сок. 

Вечеря – ястията ѝ са главно от протеини – месо или риба. Старае се да приема много малко въглехидрати, а зеленчуците или салатата са с нисък гликемичен индекс.  

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари