IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неостаряващи звезди: Домашната маска на Хали Бери

21 април 2020 14 30

Звездата показа как се грижи за лицето си при изолация

БГНЕС

Хали Бери е една от холивудските звезди, която остарява с финес. Тя навърши 53 години през лятото на 2019, но благодарение на това, че се храни здравословно и не спира да тренира, има стегнато тяло и изглежда много по-млада.

Докато стои изолирана у дома, актрисата сподели, че има по-хубави нокти, които вече поддържа сама. Снима се и само по възглавница заради #PillowChallenge.

Докато преди карантината нейните последователи в Instagram бяха свикнали да споделя един път седмично упражнения за извайване на фигурата, сега те започнаха да отстъпват място на съвети за грижа за себе си.

Домашната маска за лице на Хали Бери 

Звездата се включи в предизвикателството #SelfcareSunday. Под този хаштаг жени от цял свят споделят какво правят, за да се почувстват по-добре по време на изолация. Едни разкриват своите тайни за хубава кожа, други качват трикове за маникюр в домашни условия, начини за релакс и какво ли още не. 

„Днес споделям една от любимите си рецепти за домашна маска за лице, използвайки съставки, които много от вас имат в кухнята“, пише Хали Бери в социалната мрежа. Тя сподели селфи в огледалото, на което е с намазано лице. 

Според актрисата, въпросната маска с жълт оттенък подобрява блясъка на кожата, стяга я и намалява бръчките и фините линии. 

Само четири съставки

Специално за здравословно приложение, на която тя е лице, Бери сподели рецептата за своята маска за лице:

– 2 супени лъжици зелен чай; 
– 1 щипка куркума на прах; 
– 1/2 чаена лъжичка лимонов сок; 
– 1/4 чаша обикновено кисело мляко. 

Как да си приготвите любимата маска за лице на Хали Бери?

Трябва да смесите в подходящ съд всички съставки и да бъркате докато се получи хомогенна смес. След това нанасяте върху добре почистено и подсушено лице. Оставяте да постои около 3 минути, след което нанасяте втори пласт. Чакате 10 минути да изсъхне и отмивате със студена вода. 

Хали обръща внимание на това, че след маската е добре лицето да се намаже с овлажняващ крем. 

Всяка една от четирите съставки на маската действа положително на кожата. Лимонът почиства, регенерира и изсветлява кожата. Куркумата намалява възпалението и има мощно подхранващо действие. Витамините и минералите в зеления чай предотвратяват преждевременното стареене, борят се с вредното въздействие на UV лъчите. Освен всичко това, млечната киселина в киселото мляко премахва по-лесно мъртвите клетки.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари