IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неостаряващи звезди: Тайната на Гуен Стефани за хубава кожа

28 април 2020 16 30

50-годишната звезда следва стриктни правила

Снимка: БГНЕС

Гуен Стефани е в развлекателната индустрия от началото на 90-те години и вече повече от две десетилетия изглежда така, сякаш е застинала във времето. През невероятната си кариера, изпълнителката на „Hollaback Girl“ и „Wind it Up“ се превърна в икона и никой не може да забрави яркото ѝ червено червило и русите ѝ коси.

На 3 октомври Стефани ще навърши 51 години, но изглежда доста по-млада. Носителка е на три награди „Грами“ и две награди на Billboard. Превръща се в посланик на красотата за известна козметична марка и знае няколко съвета, които ѝ помагат да поддържа хубавата си кожа.

Тайните на Гуен Стефани за хубава кожа

1. Сваля грима си преди лягане

Гуен е известна със своя тежък и ярко изразен грим. Тя дори често се гримира сама преди да излезе на сцената. През 2017 година изпълнителката казва пред Cosmopolitan, че червилото и сенките ѝ помагат да влезе в роля и да започне представлението си. Стефани обаче отделя голямо внимание на визията си и след шоуто.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gwen Stefani (@gwenstefani) on

„Това, което правя всеки път, е да сваля целия си грим. Преди ми беше по-трудно, защото постоянно пътувах и миех лицето си с бутилирана вода. Ключът към хубавата кожа обаче е да я миете всяка вечер. Оставете лицето ви да подиша“, казва тя пред Elle UK.

2. Вегетарианка е

За никого не е тайна, че правилното хранене се отразява и на кожата. По време на интервю по радио Mix 104.1 Гуен признава, че е вегетарианка от 12-годишна. Докато расте в Калифорния, спазването на подобна диета е доста по-лесно, защото всички около нея са се хранили здравословно.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gwen Stefani (@gwenstefani) on

Сега, когато живее в Оклахома, нещата стоят по различен начин. „Тук всичко е пържено. Хората не се притесняват какво ядат, което е супер“. Въпреки това, Гуен продължава да спазва своята диета и това рефлектира върху кожата ѝ.

3. Почива си достатъчно

Пред Elle UK Гуен споделя, че най-добрият начин да подобриш кожата си, е като си почиваш достатъчно. Като майка на три деца обаче сънят за изпълнителката никога не е пълноценен. Затова тя е намерила друго решение за проблема – правилната водоустойчива основа за грим. 

4. Прави грима си наново

Макар да е фен на тежкия грим, Гуен обича да чувства лицето си чисто и леко. Тя споделя пред Elle UK, че по време на предаването The Voice, където тя е съдия, понякога работи по 14 часа на ден и кожата ѝ започва да се изтощава от всички козметични продукти.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gwen Stefani (@gwenstefani) on

Затова тя измива лицето си и слага нов грим. Стефани добавя, че хората по телевизията не могат да видят разликата, но чувството е невероятно. 

5. Не се излага много на слънце

Гуен споделя, че най-добрият съвет за красота, който е получавала, е бил да стои далеч от слънчевата светлина. Първоначално това ѝ се е струвало странно, но с напредването на възрастта е разбрала смисъла на думите. „Виждаш нещо върху кожата си и разбираш, че се е получило от слънцето“, казва тя пред Elle.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gwen Stefani (@gwenstefani) on

Сега изпълнителката се опитва да се крие от директната слънчева светлина и да не излиза в най-топлите часове на деня. Ако ѝ се наложи да бъде навън, със себе си винаги носи слънцезащитен крем, който веднага да приложи върху кожата си. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари