IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След Елвис, Присила Пресли също получава филм за живота си

23 юни 2023 10 50

Любовта между двамата отново ще бъде централна тема

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

След като „Елвис“ беше посрещнат от множество позитивни коментари от филмовите критици и публиката, сега на големия екран ще се появи „Присила“, който отново ще разказва за една от най-великите любовни истории в музиката, но от женската гледна точка.

Преди няколко дни от продуцентската компания A24 пуснаха първия трейлър за филма, показващ живота на любимата жена на Елвис Пресли. В главните роли влизат Джейкъл Елорди като Краля на рокендрола, а Кейли Спейни е неговата половинка. Режисьор на филма е София Копола, а сценарият е вдъхновен от мемоарната книга „Елвис и Аз“, която Присила издава през 1985 година.

В официалния синопсис е записано, че бъдещите съпрузи се срещат на парти, когато Присила още е била тийнейджърка, а Елвис вече е рокендрол звезда. Въпреки огромната си слава и множеството фенки, които искат да се доберат до сърцето му, музикантът изобщо не е надутият хлапак с високо самочувствие, за когото го представят в пресата. Според описанието на филма, Пресли се превръща в съвсем друг човек около Присила, показвайки своята уязвима страна.

„През очите на Присила, София Копола разказва невидимата страна на един велик американски мит в дългото ухажване и бурния брак на Елвис и Присила – от германската военна база до неговото приказно имение в Грейсланд. Това е един очарователно детайлен и докосващ портрет на любовта, фантазията и славата“, допълват от компанията.

Новият проект идва след касовия успех на филма „Елвис“ на режисьора Баз Лурман миналата година, в който участва Остин Бътлър като емблематичния музикант и Оливия ДеДжондж като Присила. В този проект обаче се говореше малко повече за издигането на Елвис до световна слава, битката му с мениджъра му Том Паркър за организиране на световно турне и отношението му към музиката.

Присила Пресли, която в момента е на 78 години, и други членове на фамилията похвалиха „Елвис“ след излизането му.

Относно „Присила“, Джейкъб Елорди говори за ролята си още през септември миналата година, когато застана на корицата на GQ. Според списанието, актьорът е закупил биографията на Питър Гуралник „Последният влак до Мемфис“, след като е видял трейлър към филма на Лурман.

„Осъзнах, че Елвис Пресли е искал да бъде като Джеймс Дийн, като Марлон Брандо. Проучих всеки един актьор от това време, но смятах Елвис за музикант и певец. Но след това той е бил и актьор. Искам да кажа, че започнах постепенно да се уча от всички тези хора“, каза Елорди преди месеци. Допълва, че трите покойни легенди на шоубизнеса са били нещо като негови отправни точки за успеха в Холивуд.

Присила Пресли нарече филма за Елвис „Брилянтен разказ на истинска история“

Присила Пресли: Не исках Елвис да остава сам, затова ходех с него навсякъде

Присила Пресли продава имението си за 16 млн. долара

София Копола е категорична, че „Присила“ ще бъде напълно различен от „Елвис“, въпреки преплитането на истории. Режисьорката споделя, че колегата ѝ Баз е подходил малко повече към самия Пресли, докато тя ще се фокусира върху любимата му жена. По думите ѝ, това ѝ позволява да се гмурне надълбоко в живота на актрисата и да покаже на света през какво е преминала самата тя, докато съпругът ѝ е покорявал света.

„Смятам, че ще бъде интересно да имаме две напълно различни интерпретации на едни и същи събития по едно и също време“, казва Копола.

„Присила“ се очаква да излезе по кината този октомври.

За още новини от света на звездите, киното и модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари