IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София Вергара с драстична промяна за първата си роля след „Модерно семейство“

19 септември 2023 18 00

Актрисата ще влезе в обувките на Гризелда Бланко

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

София Вергара е готова да обърне нова страница в актьорската си кариера.

Колумбийската красавица ще участва в сериала Griselda на Netflix, който се разработва от създателите на Narcos. Очаква се всичките шест епизода да направят премиерата си през януари следващата година. Макар Вергара да добива огромна слава с комедийните си роли в „Модерно семейство“ и „Гореща гонка“, сега ще я видим в много по-различна светлина.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KAROL G ?? (@karolgnews9)

София влиза в ролята на Гризелда Бланко – известната наркобаронеса, която се изкачва до върха в престъпния свят на Маями през 70-те и 80-те години на миналия век. Актрисата също така ще бъде продуцент на сериала, който се разработва в продължение на повече от 10 години.

За първи път Вергара се свързва със създателя на Narcos – Ерик Нюман, с желанието да изиграе ролята на Бланко, докато все още е в разгара на кариерата си с „Модерно семейство“, който приключва през 2020 година. Тя била събрала колекция от снимки и истории на хора, които са познавали Гризелда, за да може да проучи истинския живот на героинята си. Според Нюман, Вергара е почувствала връзка с Бланко заради трудностите, които и двете са изпитвали, когато пристигат в САЩ.

„Мисля, че напълно разбира това чувство. Тя има син и идва в страната като млада майка с почти никакъв план“, казва Ерик пред EW.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Il Nerdastro (@il_nerdastro)

Режисьорът Андреас Байз хвали желанието и хъса, с които Вергара се впуска в ролята, включително и промените, които прави с външния си вид. По думите му, това е била възможност за актрисата да излезе от зоната си на комфорт и да покаже, че може да играе и сериозни роли. „Тя знаеше, че трябваше да се отдаде изцяло на тази роля и се почувства малко изплашена и несигурна, но разбираше, че трябваше да се предизвика и да премине собствените си граници“, казва режисьорът.

Байз се среща с Вергара няколко пъти в дома ѝ, за да обсъдят героинята. По думите му, актрисата е искала да създаде образ, който по никакъв начин да не прилича на истинската ѝ същност. „Трябваше например да се научи да пуши. София никога не е пушила през живота си“, казва той. Допълва, че по време на процеса са изникнали десетки въпроси, свързани с персонажа относно мечтите на Гризелда, какво си мисли преди да заспи, какви са нейните стремежи, каква кола кара, какви цигари пуши, каква е любимата ѝ храна, къде би искала да отиде на ваканция и много други.

След като Вергара предлага идеята си, Нюман разбира, че Бланко е много по-интересна и мистериозна фигура, отколкото който и да е герой в сериала му „Наркос“. По думите му, страстта и отдадеността на актрисата да създаде сериала, са направили историята много впечатляваща и поглъщаща, като в същото време напълно се различава от историите за други наркобарони като Пабло Ескобар.

Нюман гледа на сериала като на творчески експеримент, за да тества докъде ще стигнат симпатиите на публиката и смята, че присъщата харизма на Вергара помага да се прокарат тези граници. „Това, което София внася в ролята е чар, който просто няма как да не харесаш“, казва режисьорът. Казва, че зрителите може да се надяват на Гризелда да ѝ се случват само хубави неща, защото ще се влюбят в София. В същия момент обаче героинята прави ужасни неща, които може напълно да променят мнението на зрителите.

София Вергара, това ти ли си?

София Вергара става кокаинова кралица

В крайна сметка създателите се надяват проектът да добави малко повече нюанси около репутацията и наследството на Бланко. „Това е сериал за жена в мъжки свят – в токсичен мъжки свят. Винаги си с нея и я подкрепяш в свят, който се опитва да я избута и изхвърли“, казва Нюман.

До този момент няма официална премиерна дата за сериала, но се очаква той да се появи в Netflix в началото на следващата година.

За още новини от света на звездите и киното последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари