IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сълзи, любов и смърт в последния сезон на „Короната“

27 октомври 2023 14 40

Последните дни на принцеса Даяна и последиците от трагичната ѝ кончина ще видим на екран

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Взимайте пуканки – от Netflix току-що пуснаха официалния трейлър за началото на края на „Короната“. 

В четвъртък вечер стрийминг платформата публикува двуминутен клип за първата част от последния, шести сезон на драмата, вдъхновена от живота на британското кралско семейство. Този път сериалът ще бъде разделен на две части, които ще дебютират съответно на 16 ноември и 14 декември, бележейки първия подобен формат за хитовата поредица, която направи своята премиера през 2016 година. Първата част ще съдържа четири епизода и ще се фокусира върху събитията около трагичната смърт на принцеса Даяна, а новият трейлър показва, че всичко ще е свързано именно с принцесата на Уелс. 

Видеото започва с Елизабет Дебики в ролята на Даяна, която свири на пиано, след което се появяват кадри, на които героинята седи на трамплин на яхта, опитва се да избяга от нахалните папараци, както и последните ѝ моменти с Доди ал Файед, изигран от Калид Абдала. 

Камерата се насочва към таблоидно заглавие относно развиващия се романс между принцесата на Уелс и милионерския син на Мохамед ал Файед, докато член на екипа на кралица Елизабет II, изиграна от Имелда Стонтън, ѝ казва, че най-вероятно интересът към Даяна никога няма да утихне. „Опасявам се, Ваше Величество, че интересът към личния живот на принцесата, най-вероятно няма да бъде потушен скоро“, казва човекът, докато кралицата изглежда замръзнала. 

Трейлърът след това показва Даяна на яхта, а около плавателния съд са се събрали фотографи в лодки, за да се опитат да направят най-скандалната и скъпа снимка на принцесата, която след това да продадат на таблоидите. От своя страна покойната майка на принцовете Уилям и Хари казва по телефона на някого, че пресата постоянно преследва нея и Доди. 

„Всичко, което искаме, е това момиче да намери покой“, казва кралица Елизабет, докато камерата показва Даяна в кола заедно с принц Уилям, изигран от Руфъс Кампа. След това видеото се прехвърля към ново преследване от страна на папараците, този път докато принцесата се вози с Доди, а принцовете Уилям и Хари (Флин Едуардс) правят емоционално обаждане до своята майка.

„Мамо, добре ли си?“, пита Уилям, а Даяна отговаря „Добре съм. Просто всичко напоследък е малка лудница“. Видеото насочва вниманието към стая, пълна с цветя, в която принцесата чете бележка с ръчно написано послание, което гласи „Париж, следващата седмица?“, която най-вероятно е от Доди, имайки предвид следващите събития. 

В драматичен обрат на събитията кралица Елизабет казва на принцесата „Най-накрая успя да преобърнеше тази къща с главата надолу“, на което Даяна отговаря „Това никога не е било моето намерение“

Трейлърът прескача смъртта на Даяна и показва директно какво се случва след нея и емоциите на семейството. От екипа на сериала са решили да не включват трагичния инцидент в Париж, а вместо това да се съсредоточат върху дългото мълчание от страна на двореца, тъгата на Уилям и Хари, както и какво се случва с принц Чарлз, след като той разбира, че бившата му съпруга е починала. 

„Какво искат хората от мен?“, пита кралицата, а синът ѝ яростно отговаря „Да бъдеш майка на нацията“. Той допълва, че кадри от живота на Даяна постоянно се въртят по телевизията, показвайки че тя е дала това, от което хората са имали нужда. „Навсякъде по света докосна хиляди. И всички те я обожаваха“, казва още Чарлз. 

Монтажът бързо се премества отново към живата Даяна, която върви през поле с мини, пресъздавайки момент от 5 януари 1997 година, когато истинската принцеса на Уелс посети Ангола, за да насочи вниманието към противопехотните мини по целия свят и тяхното унищожаване. Елизабет Дебики носи абсолютно същия тоалет като Даяна, включително защитния шлем на лицето и бронежилетката. 

Сериалът „Короната“ върви към нов скандал?

Ще сближи или ще скара още повече братята новият сезон на „Короната“?

Критиците победиха и накараха Netflix да промени „Короната“

Зрителите също така виждат и емоционалния Мохамед на погребението на Даяна, плача на Уилям и притеснението на принцесата, която се качва на задната седалка на кола, отново преследвана от папараците. 

„Това ще бъде най-голямото нещо, което някой от нас е виждал“, казва принц Чарлз на някого по телефона. 

В сряда от Variety съобщиха, че създателят на „Короната“, Питър Морган, се е страхувал да включи принцеса Даяна в сериала и дори е обмислял да я изключи изцяло. Самият той не е искал да показва трагичната смърт от 31 август 1997 година на екран. 

„О, Боже, никога не е имало вариант, в който да покажем катастрофата. Никога“, казва Морган в интервю за Variety. 

Докато последните епизоди от сериала остават мистерия, е ясно, че втората част ще включва шест серии, които ще бъдат пуснати на 14 декември. Очаква се сагата да приключи със завършек на множество истории, включително размишленията на кралицата относно бъдещето на монархията, сватбата на Чарлз и Камила, както и запознанството на принц Уилям и Кейт Мидълтън. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари