IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джими Кимъл за четвърти път ще бъде водещ на Оскарите

16 ноември 2023 14 50

Миналата година рейтингите бяха високи, така че комикът отново получава доверие

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Джими Кимъл се завръща в Долби Тиатър за още една година!

56-годишният комик ще бъде водещ на 96-ите награди „Оскар“ през следващата година. Новината беше официално обявена в сряда от Академията за филмово изкуство, както и от самия Кимъл. И през 2024 година към него ще се присъедини съпругата му и съсценаристка на предаването Jimmy Kimmel Live!, Моли Макниърни, която получи номинация за „Еми“ заради работата си като сценарист и продуцент на Оскарите през 2023 година. Тя ще се завърне като изпълнителен продуцент за предстоящата церемония. 

„Винаги съм си мечтаел да водя Оскарите точно четири пъти“, каза Кимъл в официално съобщение. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Academy (@theacademy)

От Академията също споделиха своето вълнение от сделката, казвайки пред медиите, че се радват за завръщането на комика и съпругата му като продуценти на церемонията. „Те споделят нашата любов към филмите и нашата отдаденост да създадем едно динамично и забавно шоу за световната публика“, допълват изпълнителният директор на Академията Бил Крамър и президентът Джанет Йънг. 

Двамата благодариха на Кимъл и Моли, както и на техните екипи за невероятната работа, креативност и партньорство, както и за продължаващата връзка с Академията. 

Това ще е четвъртият път, в който Кимъл се качва на сцената на Оскарите като водещ и втори пореден, след като го направи и тази година. Според рейтингите, тазгодишното шоу е било най-гледаното сред всички наградни церемонии през последните три години, събирайки пред екраните 18,7 милиона души. Кимъл беше водещ на Оскарите през 2017 и 2018, след което наградите бяха без водещ през 2019 и 2021 година. Миналата година на сцената се качиха три дами – Реджина Хол, Уанда Сайкс и Ейми Шуимър. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Academy (@theacademy)

Миналия месец от Академията обявиха креативния екип, който ще се грижи за излъчването на Оскарите по ABC. Той ще се ръководи от режисьора Хамиш Хамилтън за четвърти път. Радж Капур и Кейти Мулън ще бъдат продуценти за първи път, като Капур ще служи и като изпълнителен продуцент.

Ричард Драйфус за промените в Оскарите: Гади ми се от тях

Българинът Христо Грозев вече е носител на „Оскар“

„Джими се е доказал като един от най-добрите водещи на Оскарите със своето невероятно чувство за хумор и човечност, а Моли е един от най-добрите продуценти на риалити предаване в целия свят. Радваме се да работим с тях и техните екипи“, казват Капур и Мулън пред Академията. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Academy (@theacademy)

96-ата церемония по раздаването на наградите „Оскар“ ще се състои на 10 март 2024 година в Долби Тиатър, Холивуд. 

За още новини от света на звездите и киното последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари