IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шакира с първи албум след 7 години: Сълзите ми се превърнаха в диаманти

16 февруари 2024 14 50

Las Mujeres Ya No Lloran, което се превежда като „Жените не плачат вече“, ще излезе на 22 март

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Тази година ни очаква една по-топла и по-ритмична пролет, благодарение на Шакира и нейните парчета. 

В четвъртък, 15 февруари, 47-годишната изпълнителка обяви премиерната дата на 12-ия си студиен албум, който ще носи името Las Mujeres Ya No Lloran. Той ще излезе на 22 март, а преводът му от испански означава „Жените не плачат вече“. Това е първи албум за Шакира от седем години насам. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira)

Според прессъобщение, албумът е доказателство за волята и силата на Шакира, както и силата на музиката да превръща дори най-трудните преживявания в ценни моменти. 

„Създаването на този проект беше като алхимичен процес. Докато пишех всяка песен, изграждах отново себе си. Докато пеех, сълзите ми се превърнаха в диаманти, а уязвимостта в сила“, казва още изпълнителката в изявление до медиите. 

Албумът ще съдържа общо 16 песни, включително осем нечувани досега, ремикс и седем, които вече са на пазара. Феновете ще притежават най-големия хит на Шакира през последните години, а именно Music Sessions Vol.53 с Bizarrap, който бе написан след раздялата ѝ с Пике и се пее за новата му приятелка. Също така в албума ще присъства още TQG с Карол Джи, Te Felicito с Раул Алехандро и Copa Vacia с Мануел Туризо. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira)

През септември Шакира бе удостоена с престижната награда за видео авангард на видеомузикалните награди на MTV, която признава цялостното творчество на артиста. Певицата направи успешно завръщане към музиката след раздялата с дългогодишния си партньор Жерар Пике през юни 2022 година. 

Докато приемаше наградата на Billboard за Жена на годината, Шакира спомена за промените в личния ѝ живот и как те са я накарали да погледне на себе си. Тогава тя заяви, че последната година е била изпълнена с най-много сеизмични промени в личния ѝ живот, но това я е накарало да разбере какво всъщност означава да си жена. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira)

„Измина година откакто разбрах, че ние, жените, сме по-силни отколкото си мислим, по-смели отколкото си мислим, по-независими отколкото сме научени да си мислим. Защото коя жена в даден момент от живота си не е забравила себе си, за да търси вниманието на някой друг? На мен ми се е случвало повече от веднъж“, каза изпълнителката от сцената. 

Шакира и синовете ѝ отново трогнаха испанците

Спипаха Шакира и Луис Хамилтън във вила на Ибиса

Шакира, която потвърди връзката си с Жерар Пике през март 2011 година, говори и за това колко е важно да знаеш цената си като жена. 

„Но идва един момент в живота на всяка жена, когато тя вече не зависи от никого за любов, освен от самата себе си. Време, когато търсенето за някой друг е заменено от търсенето на себе си. Време, когато желанието да бъдеш перфектна е заменено от желанието да бъдеш автентична, и когато намирането на верен човек е по-маловажно от това да бъдеш верен на себе си“, каза още изпълнителката. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira)

Шакира и Жерар Пике бяха заедно повече от десетилетие и имат двама сина – Саша и Милан. Раздялата им дойде като гръм от ясно небе за феновете, но малко по-късно стана ясно, че двамата са имали дългогодишни проблеми, а бившият футболист е имал и множество паралелни връзки. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари