IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Робърт де Ниро за Леонардо ди Каприо: От първата ни среща знаех, че е специален

19 февруари 2024 08 30

Двамата се запознават през 1993 година

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Леонардо ди Каприо сериозно е впечатлил Робърт де Ниро при първата им среща преди повече от три десетилетия. 

80-годишният актьор вече е бил двукратен носител на „Оскар“, когато започва работа по филма This Boy's Life – история, развиваща се през 50-те години на миналия век, базирана на едноименния мемоар от Тобаяс Улф, публикуван през 1989 година. 

По това време Ди Каприо е бил известен с ролята си в ситкома на ABC Growing Pants. Тогава той се явява на прослушване за роля, но не за главната на Тобаяс, за която по-късно е избран. Вероятно актьорът печели огромната чест заради намесата на Робърт де Ниро, който още тогава вижда потенциала и таланта на колегата си. 

„Казах на продуцента Арт Линсън следното: „Арт, това дете е много интересно“. Не съм казвал нищо повече, просто споменах, че усещам нещо специално. Изведнъж те промениха нещата и избраха Лео за главната роля“, спомня си ветеранът на Холивуд. 

Във филма Ди Каприо играе 15-годишния Тобаяс, чиято самотна майка Каралайн (Елън Баркин) го отвежда във Вашингтон, където се забърква с Дуайт Хенсън (Де Ниро) – мъж, който предлага на семейството желаната стабилност. 

След като обаче Каралайн се омъжва за него, се появява ужасяваща страна в характера на Хенсън. Той се оказва подъл и словесно агресивен, като съсредоточава гнева си върху младия Тоби, унижавайки го на всяка крачка. 

Три години след премиерата на This Boy's Life, Де Ниро и Ди Каприо участват заедно в драмата Marvin's Room с Даян Кийтън и Мерил Стрийп

Робърт де Ниро вижда себе си в 9-месечната Джиа

Робърт де Ниро на 80 - Леонардо ди Каприо и Мартин Скорсезе сред звездните гости

Третият им и най-скорошен филм, „Убийците на цветната луна“, разказва сърцераздирателната истинска история на убийствата на членове от племето осейдж. През 20-те години на миналия век в Оклахома, на пръв поглед мил бял мъж на име Уилям Хейл (Де Ниро) организира убийствата на множество индианци, за да се опита да открадне земята им, която е богата на петрол. 

Ди Каприо играе простодушния племенник на Хейл, Ърнест, който се жени за Моли (Лили Гладстоун) – жена от племето осейдж. Хейл, разбира се, държи Моли на мерника си. 

Попитан къде се нарежда Хейл в класацията с лоши герои, които е пресъздавал на екран, Де Ниро заяви, че е на челните места.

„Той е доста зъл. Но все пак, това се нарича баналност на злото и начинът, по който го тълкувам е, че... тези зли неща, които той прави, той не ги смята за зли. Така че това е един от най-коварните ми герои. Той е един от стълбовете на тази общност, но в същия момент върши тези подмолни неща. За мен е объркващо, защото не го разбирам“, казва Де Ниро. 

„Убийците на цветната луна“ е номиниран за 10 награди „Оскар“, включително за най-добър филм, най-добър режисьор (Мартин Скорсезе), най-добра актриса (Лили Гладстоун) и най-добър актьор в поддържаща роля (Де Ниро). 

Последната номинация на Де Ниро е негова осма за актьорство, а другата в биографията си печели за продуцирането на „Ирландецът“. Така той попадна в доста елитна компания от само 17 артисти в историята на Холивуд, които имат осем или повече номинации за актьорско майсторство. 

За още новини от света на звездите и киното последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари