IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тениски на „Spice Girls“ разгневиха британците

22 януари 2019 12 50

Те подкрепят правата на джендърите

Източник: Comic Relief

Източник: Comic Relief

Тениски на „Spice Girls“ разгневиха британците. Няколко месеца след официалното си завръщане на сцената, момичетата започнаха да развиват своя маркетинг и промениха слогана си от „girl power“ на „people power“.

Подобно на белите тениски на Виктория Бекъм с надписа на нейния бранд, такива на поп групата, но с хаштага IWannaBeASpiceGirl се продават на Острова. Те не са просто за фенове, а имат за цел да наберат средства за една от социалните каузи на неправителствената организация „Comic relief“ – за правата на джендърите във Великобритания.

Въпреки хубавата идея, много хора се ядосаха, защото тениските са произведени в малка фабрика в Бангладеш, където жени работят за по 35 пенита на час, малтретирани и унижавани от собствениците.

Обявявайки, че подкрепят конкретната кауза, певиците от „Spice Girls“ изтъкват това, че те винаги са се борили за отстояването на човешките права. Същевременно обаче жените, от чиито ръце са излезли тениските, нямат нормални условия на труд и много от правата им са погазени.

Въпросните тениски се продават на цена от 19,40 паунда. Много известни личности като Кайли Миноуг, Сам Смит, Холи Уилоуби се снимаха с тях и публикуваха фотосите в социалните мрежи в знак на подкрепа.

И докато хората спорят дали спайските са постъпили правилно с въпросните дрехи, тръгна слух, че те си търсят пети член за групата. Той трябва да замести Виктория Бекъм, която не успя да се присъедини към своите приятелки за предстоящото им турне тази година.

Източник: Instagram

Четете още:

Ретро полъх от 90-те: Spice Girls

Spice Girls на турне, но без Вики Бекъм

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари