Отворено писмо до Владимиор Путин написа сър Елтън Джон. Известният изпълнител разкритикува руския президент за отношението му към гей общността в страната.

"Категорично не мога да се съглася с мнението ви, че провеждането на политики, които прегръщат мултикултурализма и сексуалното многообразие са архаични за нашите общества", пише той. 

Елтън Джон не одобрява това, че властите в Русия са "редактирали" биографичния му филм "Rocketman" преди той да бъде излъчен. 

Певецът заявява, че е "дълбоко разстроен" от коментарите на Путин за гейовете. 

В интервю за "The Financial Times" руският президент посочва, че всеки може да живее както иска, но допълва: "Някои неща ни изглеждат прекалени... Те твърдят, че децата могат да имат пет или шест вида пол". 

"Аз съм горд да живея в част от света, където правителствата ни еволюират до степен да признават универсалното човешко право да обичаме когото искаме", коментира сър Елтън Джон и посочва, че е много щастлив от факта, е че е имал възможността да сключи брак с приятеля си. 

Междувременно известният певец участва за последен път на джаз фестивала в Монтрьо. От сцената на музикалното събитие той призова за толерантност и любов към различните. 

По-малко секс и наркотици в "Рокетмен"

"До смърт ми е втръснало от омраза, расизъм, хомофобия, проявени от хора, които твърдят, че са религиозни и близки до Бог, но всъщност са толкова далече от Бог. Трябва да се харесваме, да се приемаме, дори и да не сме съгласни един с друг", каза той.