IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Риана съди баща си

3 юли 2019 11 40

Спорят за правата на името Fenty

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Риана и баща ѝ ще се явят в съда през юни 2020-а, за да се реши кой притежава правата на името Fenty. През януари излезе новина, че певицата съди баща си за това, че той е използвал името на марката, което тя е патентовала, за да си промотира негови бизнеси.

В иска, заведен от Риана, се казва, че баща й се е представял за нейн мениджър и е организирал несъществуващи концерти за милиони долари. Връзката между двамата никога не е била силна, а в интервюта певицата е споделяла, че той дори е малтретирал майка ѝ.

През последните години, Риана използва фамилията си Fenty като име за своите бизнеси, сред които са козметични продукти, а наскоро тя навлезе и в модния бизнес. Също така, певицата има и спортна линия като си партнира с гиганта „Пума“ и също така има и собствена линия бельо.

И дрехите, и бельото пишат история, тъй като се предлагат в размери, различни от обикновените. Самата Риана споделя, че мери дрехите върху себе си, тъй като е закръглена, но това не я притеснява. Според нея, жената трябва да се чувства добре в тялото си и да не се съобразява с хорското мнение.

Снимка: Reuters

Бащата на Риана – Роналд Фенти, също се опитва да използва фамилното име за промотиране на бизнеса си. През 2017-а той основава компанията Fenty Entertainment, а след това се представя за мениджър на дъщеря си.

Според документите по делото, той е организирал 15 концерта в Латинска Америка за 15 млн. долара, както и още два в САЩ, които възлизат на 400 000 долара.

Искането на адвокатите на Риана е да се забрани на баща ѝ да използва името Fenty за негова печалба, както и да изплати всички разходи по делото. През 2009-а Риана говори открито за връзката си с Роналд и затова, че той е малтретирал майка ѝ.

Снимка: Reuters

„Домашното насилие е нещо, от което хората се срамуват и затова тя не говореше с никого за това. Винаги съм си казвала, че няма да позволя да се срещам с човек като баща ми. Никога“, споделя тя в интервю.

Пред списание Воуг, тя признава, че след случката с бившия ѝ приятел Крис Браун, когато певецът я нападна и ѝ нанесе жесток побой, баща ѝ е изговорил куп лъжи пред пресата. По нейни думи, той дори не се е обадил, за да провери как е дъщеря му и дали въобще е жива.

Снимка: Reuters

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари