IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След обвиненията: Отмениха концерти на Пласидо Доминго

19 август 2019 05 30

Соня Йончева го защити

Reuters

Reuters

Отмениха концерти на Пласидо Доминго. След обвиненията срещу него за сексуален тормоз над жени, две опери са отказали спектаклите с него.

Оперният ас няма да пее на 18 септември във Филаделфия. Концертът му за началото на октомври във Сан Франциско също е отменен.

Доминго вече е наел адвокат, който да го защитава в съда.

Осем певици и една танцьорка, работили с известния оперен певец, се оплакаха, че им е оказвал сексуален натиск докато работел на различни позиции. Други жени също се оплакали, че той се опитвал да се сближи с тях по различни начини.

„В един бизнес обяд няма нищо странно. Когато обаче някой се опитва да ти държи ръката по време на бизнес обяд, или да поставя ръката си върху коляното ти, това вече е странно. Той винаги гледа да ви докосне по някакъв начин и обезателно раздава целувки“, коментира една от жените пред Асошиейтед прес.

„Познавам Пласидо от почти 10 години и винаги за мен е било удоволствие да работя с него. Рядко в днешно време можеш да намериш човек, който уважава повече работата си, колегите си, екипите от всяка опера и феновете си.

Незаменима фигура в нашата индустрия, той – повече от всеки друг, доказа, че успешната кариера зависи само от работата и таланта ти. Нищо друго не може да те издигне или унищожи“. Това коментира Соня Йончева по повод обвиненията към нейния колега. Българката го защити в социалните мрежи.

Обвиниха Пласидо Доминго в сексуален тормоз

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари