IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полицията в САЩ: Внимавайте за двойници на Жокера

1 октомври 2019 08 30

Цялата власт е на крак заради премиерата на филма

Снимка: Instagram

Американската армия, щатните полицейски управления и ФБР са под постоянно напрежение заради премиерата на филма „Жокера“. Историята, която проследява възхода на един от най-големите злодеи в сферата на супергероите, ще бъде пусната по кината на 4 октомври.

Притесненията на властите са свързани с това, че героят на Хоакин Финикс може да предизвика нова масова стрелба като тази през 2012 година. Тогава в град Аурора, щата Колорадо, по време на среднощна прожекция на филма „Възходът на Черния рицар“ стрелец убива 12 души и ранява още 70.

Името му е Джеймс Хомс, но пред полицията се представя като Жокера. Получава доживотен затвор без право на замяна, а инцидентът служи като урок за местните власти, които оттогава отделят огромно внимание на филми, свързани с този герой.

Жокера

Снимка: Reuters

„Въпреки че няма никакви официални заплахи в Лос Анджелис, полицията ще държи под постоянно наблюдение кината, в които се прожектира филмът. Съветваме хората да излязат и да се насладят на лентата, но също така да внимават за случващото се около тях. И както винаги – ако видите нещо, обадете се“, се казва в официалното съобщение на полицията в Лос Анджелис.

В добавка към предупреждението на властите, от водещата компания киносалони в САЩ забраниха използването на маски или пък оръжия играчки по време на филма. „Искаме клиентите ни да се насладят на филма, но хора с маски, нарисувани лица или костюми няма да бъдат допускани до залите“, се казва в съобщение на компанията.

Жокера

Тод Филипс (режисьор) и Хоакин Финикс (Жокера). Снимка: Reuters

Близки на загиналите и пострадалите от масовата стрелба през 2012 година пък се обърнаха към Warner Brothers – компанията, която разпространява филма, да изрази позиция срещу използването на оръжия.

В отговор на молбата от фирмата изразиха позиция, че масовите стрелби се превръщат в сериозен проблем. „Не се заблуждавайте: нито измисленият герой Жокера, нито филмът служат като одобрение за насилието в истинския свят. Това не е целта нито на филма, нито на неговите създатели“, се казва в позицията на Warner Brothers.

В България филмът също ще дойде на голям екран на 4 октомври.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари