IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как актьорите от „Приятели“ успяха да се сближат толкова?

19 октомври 2019 15 00

Те продължават да поддържат връзка и до днес

Снимка: Instagram

Кафене. Четирима млади хора, някъде към 30-те, седят около една маса и говорят пламенно. Влиза мъж, видимо отчаян от живота. Спира се при групата и със своето „Здравейте“ може да ви накара да му съчувствате. Разказва, че бракът му току-що е приключил, защото жена му е станала обратна.

„Не искам да съм самотен. Искам да съм женен отново“, казва вече бившият съпруг, а в този момент през вратата връхлита булка, чиято визия е напълно опорочена от дъжда навън. Всички се обръщат към новодошлата, а от групата се чува глас „А аз просто искам 1 млн. долара“.

Публиката избухва в смях, а това са само първите няколко минути на сериала „Приятели“, който започва своето излъчване през 1994 година. Шестимата, които току-що са представени на публиката са Кортни Кокс (Моника), Дженифър Анистън (Рейчъл, булката-беглец), Лиса Кудроу (Фийби), Мат ЛеБланк (Джоуи), Дейвид Шуимър (Рос, съпругът с разбит брак) и Мтаю Пери (Чандлър, този, който мечтае за милион долара).

Приятели

Дейвид Шуимър, Лиса Кудроу, Матю Пери, Кортни Кокс, Дженифър Анистън и Мат ЛеБланк. Снимка: Getty

Всъщност Пери не знае, че само след няколко години желанието му ще се сбъдне и той, както и останалите, ще печелят по милион долара само за един епизод. Сериалът направи истински фурор, задържа се 10 години на екран и направи от своите актьори истински холивудски звезди.

Всичко приключи през 2004-а, когато шестимата приятели казаха „Сбогом“ на кафенето, апартаментите и публиката. 15 години по-късно обаче те доказват, че приятелството им е все толкова силно. Ходят на вечери заедно, присъстват на важните събития в живота на другия и се подкрепят в трудните моменти.

Приятели

Снимка: Getty

Как обаче връзката им успява да се задържи през времето и да пребори вътрешната конкуренция, която често се появява между колеги?

Много просто – шестимата актьори тръгват заедно на едно пътешествие, което искат да завършат успешно. А всеки от тях знае, че ако един падне, повлича цялото шоу след себе си. Затова Моника, Рейчъл, Фийби, Рос, Чандлър и Джоуи решават да се движат полека към успеха, но да се държат един за друг независимо от обстоятелствата.

Първоначално всеки от тях е прибирал по различна сума пари за епизод. След като се сприятеляват, шестимата решават да отидат при продуцентите и шефовете на студиото с молбата новите им договори да бъдат на една и съща заплата. Така те се сдобиват със сделка, която им осигурява еднакви заплати, които до края на сериала стигат до 1 млн. долара на епизод.

Приятели

Снимка: Getty

Но това, което ги сплотява най-много са личните трагедии, които някои от тях преживяват докато снимат „Приятели“. Един от най-трудните моменти за Кортни Кокс е да се бори с последствията след претърпян спонтанен аборт. През 2004 година, тя споделя в интервю, че е било ужасно да се прави, че всичко е наред и да се смее в този момент.

За да станат нещата още по-трудни за екранната Моника, точно в същия ден се снима сцената, в която Рейчъл (Дженифър Анистън) ражда дъщеря си. Това, което ѝ дава кураж са колегите, които знаят точно какво да кажат и какво да направят тогава. След като се омъжва за Дейвид Аркет през 1999 година, Кортни прави общо 7 спонтанни аборта заради анти-тела в тялото ѝ, които атакуват плода.

За нейно щастие, през 2004 година се ражда дъщеря ѝ Коко само няколко дни преди 40-ият рожден ден на актрисата.

Другият проблем, с който семейството на снимачната площадка на „Приятели“ трябва да се справя, е пристрастяването на Матю Пери към болкоуспокояващите и алкохола. Първоначално актьорът, изиграл забавния Чандлър, се обръща към чашката след като известността започва сериозно да му пречи. Той се притеснява, че всеки го наблюдава и не може да направи и крачка без да бъде сниман. 

Започва да се появява на снимачната площадка с махмурлук и да изпуска от контрол ситуацията. Не успява да си научи репликите и започва да изостава от скоростта на шоуто. Затова опитва да се оправи, но точно тогава преживява инцидент с водни ски и идва ред на болкоуспокояващите. 

Положението било толкова зле, че Пери не помни някои от сцените в сериала. В интервю през 2017-а той признава, че не помни 3 цели сезона, включително и пътуването до Лас Вегас, където имат да снимат сцени в казиното.

Точно и това е причината, поради която актьорът се дистанцира от всяко събиране на каста и отказва да се заснемат нови сезони. Независимо, че се превърна в един от най-богатите холивудски мъже през това време, „Приятели“ се свързва и с най-лошите моменти в личния му живот. 

Спомени от снимачната площадка на „Приятели“

Лиса Кудроу също не остава по-назад от колегите си и преживява няколко трудности. Нейните обаче не са свързани с личния живот, а по-скоро с професионалния. Тя признава, че не се е чувствала на място, когато е играела Фийби по време на третия сезон от сериала. Това какво точно я е притеснявало и кой от колегите ѝ е помогнал с разрешаването на ситуацията, може да прочетете ТУК.

Въпреки всичко обаче, шестимата приятели си остават близки и след сериала. Особено момичетата, които не пропускат да споделят снимка от поредното си събиране. Момчетата стоят малко по-настрана от светлината на прожекторите, но пък бяхме зарадвани с обща снимка на всички от профила на Дженифър Анистън.

Много добре знаем, че няма как да се получат нови епизоди на „Приятели“. Просто няма как такъв сериал да се впише в днешното ежедневие. Шегите няма да бъдат приети по този начин, по който се приемаха тогава. Някои дори могат да бъдат счетени за обидни.

„Приятели“: Кортни Кокс празнува рожден ден с Дженифър Анистън и Лиса Кудроу

Затова и сме се примирили, че няма да видим отново Рейчъл, Чандлър, Моника, Рос, Фийби и Джоуи на екран, но пък можем да им се наслаждаваме в реалния живот, където те отново са си Приятели. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Meme (@i_am_banter) на

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари