IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мое си е: Актьорите, които си взеха по нещо от снимачната площадка

21 ноември 2019 14 30

Те искат завинаги да си спомнят за ролите си

Снимка: Reuters

Актьорите прекарват голяма част от времето си на снимачната площадка. Работата им ги поглъща и те забравят за личния си живот. По време на снимките обаче се запознават с новото си семейство, към което толкова се привързват, че искат винаги да си спомнят за добрите моменти, които са прекарали с тях.

Затова някои от актьорите решават да си вземат част от своя филмов реквизит вкъщи. Понякога обаче това се оказва незаконно, тъй като филмовите студиа притежават всичко, което е на снимачната площадка. Все пак звездите намират начин да си вземат нещо за спомен.

Рийз Уидърспун

В интервю пред Греъм Нортън актрисата споделя, че на нея ѝ е било позволено да си вземе няколко неща от снимачната площадка на филма „Професия блондинка“. Това е било записано в договора ѝ и тя напълно се възползвала. Така Уидърспун се снабдила с всички тоалети от „Професия блондинка 2“, включително 77 чифта обувки от марката Jimmy Choo.

Рийз

Снимка: Reuters

„Оттогава не съм ги пипнала, но като филмът навърши 15 години ги извадих от гардероба, за да ги пробвам. Някои ми станаха, някои – не, но ги показах на дъщеря ми и тя доста ги хареса“, признава актрисата.

Зак Ефрон

Ефрон явно си пада доста по кражбите, тъй като си е взимал неща от голяма част от филмите, в които участва. В интервю пред BBC Radio 1, актьорът признава, че си е откраднал банските от „Спасители на плажа“, баскетболната фланелка от „Училищен мюзикъл“ и колана от „Лак за коса“.

Зак

Снимка: Reuters

Актьорът признава, че все още носи някои от дрехите, които е обличал за роли. Например, колана от „Лак за коса“ му пасва идеално за редица светски събития, на които е канен.

Дженифър Лорънс

През 2012 година публиката се запозна с Дженифър Лорънс, когато тя влезе в ролята на Катнис Евърдийн в „Игрите на глада“. В продължение на 4 години актрисата игра смелото момиче, което се бунтува срещу системата, и това ѝ донесе огромна слава.

Дженифър Лорънс

Снимка: Reuters

Нищо чудно, че Лорънс иска да запази нещо от снимачната площадка. Затова тя взима със себе си коженото яке, с което героинята ѝ е облечена, както и кожените ботуши. За „кражбата“ си признава самата актриса по време на Comic-Con в Сан Диего през 2015 година.

Робърт Дауни-младши и Крис Хемсуърт

„Железният човек“ Робърт Дауни-младши също не остава по-назад от своите колеги и си взима малък сувенир от „Отмъстителите“. Той признава пред Джими Кимъл, че си е взел голямата буква А, която се вижда пред щаб квартирата на Отмъстителите.

Отмъстителите

Крис Хемсуърт и Робърт Дауни-младши. Снимка: Reuters

Робърт Дауни-младши обаче не е единственият от актьорския състав, който си взима нещо от снимачната площадка от филмите за екшън-героите. Крис Хемсуърт, който влиза в ролята на Тор също признава, че вкъщи си има сувенири от времето, когато играе бога на гръмотевиците.

„Взел съм си няколко от чуковете на Тор. Имаме вкъщи около 5“, казва той. Той дори споделя къде ги е поставил. „Единият е до тоалетната, а другият е на видно място в хола“.

Селфита, картички от желязо: Най-невероятните рекорди на звездите

Сър Йън Маклейн

Легендарният британски актьор влезе в ролята на Гандалф в поредиците „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“. И въпреки че има „сър“ пред името си, това не го спира да си вземе нещо от снимачната площадка.

Йън Маклейн

Снимка: Reuters

През 2016 година той призна, че е „откраднал“ няколко от златните монети от бърлогата на дракона. Също така от „Хобит“ е взел и ключа за входната врата на Билбо Бегинс. „Знам, че режисьорът Питър Джаксън ще го търси, но никога няма да го намери“, шегува се сър Йън Маклейн.

Актьорите от Хари Потър

Ето един отбор, който спокойно може да се мери и с най-добрите крадци на бижута. Тук „бандитите“ са Даниел Радклиф, Алън Рикман, Ема Уотсън и Рупърт Грийн. Всички те са взели по нещо за себе си след края на снимките на вълшебната поредица.

И кой може да ги вини? Радклиф, Грийн и Уотсън буквално израснаха по време на снимките. Те започват да играят Хари, Рон и Хърмаяни, когато са само на 11 години и постепенно започват да изграждат както персонажите си, така и самите себе си.

Хари

Рупърт Грийн, Даниел Радклиф и Ема Уотсън. Снимка: Reuters

Радклиф признава, че е взел два чифта очила, които носи докато играе момчето, което оживя. Единият е от „Хари Потър и Философският камък“, а другият – от първата част на „Хари Потър и даровете на смъртта“.

„Аз си взех пръчката, времевърта и малка мантия“, споделя Ема Уотсън, която игра Хърмаяни Грейнджър. С по-малко неща се е задоволил покойният Алън Рикман, който е взел пръчката на своя герой. Той влезе в ролята на професор Снейп във всичките осем филма от поредицата.

Хари

Алън Рикман. Снимка: Reuters

Рупърт Грийн пък се е опитал да задмине всички свои колеги и е искал да открадне златно драконово яйце от „Хари Потър и Огненият бокал“. В този план са участвали и актьорите Джеймс и Оливър, които играят Фред и Джордж Уизли.

„Оказа се, че яйцето струва няколко хиляди долара. Успяхме да го скрием, но екипът го намери и трябваше да го върнем“, казва Грийн през 2010 година. Все пак успява да занесе нещо вкъщи и това е цифрата 4 от адреса на Хари Потър. „Направо си го откраднах. Много хубав сувенир е“.

Актьорите, които изпуснаха легендарна роля

Тарън Еджъртън

През 2019 година Тарън Еджъртън влезе в ролята на Елтън Джон във филма „Рокетмен“. Тогава актьорът има възможността да пробва различни костюми и аксесоари, които са емблематични за музикалната икона. Всеки ще си помисли, че Еджъртън е взел някой чифт очила или едно от якетата, но не.

Тарън

Снимка: Reuters

Актьорът признава, че е взел неонова табела, която се използва по време на един от концертите на Елтън Джон във филма. Еджъртън споделя, че колегата му Ричард Мадън го е посъветвал да я вземе и да си я сложи в кухнята. „Там си стои и до днес“, казва актьорът.

Когато камерите не снимат: Актьорите извън кадър

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари