IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тейлър Суифт – една жена, символ на десетилетието

13 декември 2019 14 50

Днес изпълнителката празнува своя 30-и рожден ден

Снимка: сп. Bilboard

Тейлър Суифт е жена, която трудно може да се скрие от светлината на прожекторите. Изпълнителката пуска първия си хит „Tim McGraw“ през 2006 година, който се представя повече от добре в световните класации. Продава се над милион пъти, а дебютният ѝ албум „Taylor Swift“ достига до номер 1 в списъка на Billboard за най-добри кънтри албуми.

Тази година е историческа за Тейлър. Тя не само навършва 30 години, но и се превърна в една от най-успешните изпълнителки на това десетилетие. Суифт спечели цели 6 статуетки по време на церемонията „Американските музикални награди“, с което задмина легендите Майкъл Джексън и Уитни Хюстън.

„Тази година беше една от най-прекрасните и най-трудните в живота ми. Искам да ви благодаря, че вие бяхте постоянно до мен“, обърна се изпълнителката към феновете си.

Суифт обаче не е приключила с успехите за тази година. Снощи, навръх 30-ия си рожден ден, тя спечели и наградата на Billboard за „Жена на десетилетието“. Тя получи статуетката си от актрисата Джамила Джамил. „Не искам да се подхлъзна и да я счупя, защото тя е много важна за мен“, каза Тейлър, когато получи наградата си.

Това беше само началото на речта, в която изпълнителката зачекна теми като сексизма в индустрията, обяви, че Лана дел Рей е „най-влиятелният артист в поп музиката“ и нападна мениджъра Скутър Браун затова, че е купил музиката ѝ без нейното разрешение.

„Когато това десетилетие започна, бях само на 20 години. Като представител на дамите изпълнителки, видях, че в тази индустрия някои хора винаги ще имат съмнения към теб“, допълва Суифт.

Преди обаче да се сдобие със статуетката си за Жена на десетилетието“, Суифт даде обширно интервю пред Billboard, в което говори за кариерата и живота си. Изпълнителката се промени много през това десетилетие. Тя го започна като момичето, което пише песни за провалените си връзки, но го завършва като жена, която отстоява себе си.

Тейлър

Снимка: сп. Billboard

Освен това, „Reputation tour“ се превърна в най-продаваното турне в историята като дори беше направен и филм за него, пуснат по Netflix. Суифт е единственият изпълнител, който успява сам да се измести от първото място в класацията на Billboard Hot 100. Това става, когато хитът ѝ „Blank space“ детронира „Shake it off“.

Тейлър Суифт е изпълнител на десетилетието

Пред списание Billboard, Тейлър споделя, че през 2020 година ще организира фестивал, който ще носи името „Lover“. В него ще участват изпълнители, които самата Суифт е избрала, а фестивалът ще замени ежегодното турне на певицата.

„Това е година, в която ще трябва да прекарам повече време със семейството си. Ще има много неясноти през следващите 12 месеца и искам да съм сигурна, че ще мога да се прибера по всяко време“, казва Суифт пред Billboard.

Притесненията, които тя има, са свързани с майка ѝ, която отново беше диагностицирана с рак. Затова Суифт пише и песента „Soon You'll Get Better“, която е част от новия ѝ албум „Lover“. Сега остава болестта да премине и семейството на Тейлър да добави още една победа към историята си.

Тейлър

Снимка: сп. Billboard

Разбира се, изпълнителката е наследила борбеността на родителите си. С промяната на стила в музиката си, Тейлър започва да изгражда себе си и като човек. През 2014 година тя оттегля албумите си от платформата Spotify, защото не смята, че изпълнителите получават достатъчно пари за музиката си.

Тейлър Суифт за скандалите, омразата. Била е пред раздяла с музиката

Година по-късно, когато Apple пускат подобна платформа, Суифт пише писмо, в което критикува политиката на компанията. Само в рамките на 24 часа промените бяха направени и победата на Тейлър беше факт.

Тейлър

Снимка: сп. Billboard

Разбира се, няма как да пропуснем и скандала със Скот Борчета и Скутър Браун, за който може да прочетете повече тук.

Пред списание Billboard Тейлър споделя, че в момента създава повече свои текстове и се наслаждава на собствената си компания. Все пак добавя, че всяка идея извън музиката я съгласува със своя екип. „Когато ми дойде идея за маркетингова стратегия относно турне, албум или модна линия, веднага отивам при мениджъра си. Смятам, че една компания се води най-добре от сплотен екип“, казва изпълнителката.

Тейлър

Снимка: сп. Billboard

Въпреки че печели наградата „Жена на десетилетието“, Тейлър не смята, че е номер едно във всичко. „Винаги се уча от хората. Уча уроци, когато отида на концерта на Мадона или на Брус Спрингстийн. Уча се и от новите изпълнители, които тепърва излизат на сцената“. Съвсем скоро ще можем да видим Тейлър и като част от филма „Котките“, в който се събира цял звезден състав. Освен че ще е в една от главните роли, изпълнителката стои и зад оригиналната песен на лентата.

Тейлър Суифт – най-високоплатената певица в света

И тъй като вървим към края на десетилетието, а Суифт навършва 30 години, от Billboard я питат дали има съвет за по-младото си аз.

„О, Боже. Не бих си дала никакъв съвет. Бих направила всичко по същия начин. Защото въпреки че преминах през няколко трудни периода, това ме накара да науча неща, които нямаше как да разбера по друг начин. Наистина съм доволна от преживяното – върховете и паденията“, признава Тейлър.

На днешния петък 13-и Тейлър Суифт навършва 30 години. Тя започна десетилетието като най-младия изпълнител, който печели награда „Грами“ за най-добър албум. В тези 10 години тя успя да продаде над 37 млн. студийни албума, 95 пъти да влезе в класацията на Billboard Hot 100, от които пет пъти се качи на върха ѝ. Спечели 23 награди на Billboard, 12 награди за кънтри музика, 10 награди „Грами“ и направи 5 световни турнета.

Тейлър

Снимка: сп. Billboard

Съвсем заслужено изпълнителката печели и наградата „Изпълнител на десетилетието“ и „Жена на десетилетието“. Честит рожден ден, Тейлър Суифт! Нямаме търпение да видим какво ще направиш в следващите 10 години.

Очаквано добра комбинация: Тейлър Суифт и Стела Маккартни

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Lucio ( преди 4 години )
Hello, i think that i saw you visited my weblog thus i came to
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Abigail ( преди 4 години )
Asking questions are in fact nice thing if you are not understanding anything completely, but this paragraph presents fastidious understanding even.Inter Mailand Trikot Kinder
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар