IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Награди „Грами“: Бивша шефка съди Академията за сексуален тормоз

23 януари 2020 08 50

Дебора Дуган е подала иска във вторник

Снимка: БГНЕС

Бившият президент на американската Национална звукозаписна академия е подала обвинение в съда срещу работодателите си, в което твърди, че е била жертва на сексуален тормоз. Дебора Дуган допълва, че често е била свидетел на неравенство при номинациите за награди „Грами“.

Американската Национална звукозаписна академия присъжда наградите „Грами“ всяка година на изпълнителите, които са постигнали най-много в индустрията за изминалата година. Тази година церемонията ще се проведе на 26 януари. Дни преди това Дуган е била отстранена и според думите на Академията, причина за това решение е „лошо ръководене“.

Не това са думите на Дебора. Според нея, тя е била изгонена три седмици след като е изпратила имейл до отдел „Човешки ресурси“, в който обвинява организацията в множество престъпления, както и „доминацията на мъжки фигури“.

Грами

Снимка: БГНЕС

„Решението за отстраняването на г-жа Дуган е очевиден отговор на нейните обвинения. То беше допълнено от тънки заплахи за окончателно прекратяване на договора в случай, че г-жа Дуган не оттегли иска си“, се казва в съдебните документи, цитирани от CNN. В тях се допълва, че бившият президент обвинява Академията и в сексуален тормоз.

Дуган твърди, че е била отхвърлена, когато е изказала притесненията си относно неравенството и проблемите при номинациите за награди „Грами“. Според нея, в Академията има полова дискриминация и неравенство в заплатите.

Разбира се, отговорът на звукозаписната Академия не закъсня. В изявление, изпратено до CNN, ръководството обяснява, че е много „съмнително“ как Дуган прави обвиненията си след като е отстранена от поста си на директор. Те допълват, че служител пък е обвинил Дебора в агресивно поведение и твърди, че тя създавала токсична и непоносима работна среда.

Според Академията, Дуган е искала въпросът да се разреши без много шум, но те са започнали свое вътрешно разследване. „Г-жа Дуган беше отстранена след като предложи да се откаже сама от поста и поиска 22 млн. долара“. Адвокатът ѝ обаче категорично отрича тези твърдения и добавя, че и други служители са на нейна страна.

Грами

Снимка: БГНЕС

Дебора Дуган работи едва 5 месеца в Академията преди да бъде отстранена. Миналата седмица от организацията обявиха, че решават да прекратят отношенията си с нея заради непрофесионално отношение. През 2019 година Дуган се превърна в първата жена, която става директор на Академията. Тя пое поста на 1 август. „Това е чест за мен. Готова съм за тази позиция“, каза тогава бившата директорка.

Скандалът между Дебора и Академията идва само дни преди престижните музикални награди „Грами“. Церемонията ще се проведе на 26 януари, а на сцената за изпълнение се очаква да се качат Ариана Гранде, Деми Ловато и Камила Кабело.

Най-сладките и влюбени двойки на наградите „Грами“ 2019-а

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

anon ( преди 4 години )
22млн за 5 месеца на поста? Тази луда ли е?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар