IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оскари 2020: Какво следва за големите победители?

12 февруари 2020 10 30

Какви са следващите проекти на Брад Пит и компания

Снимка: БГНЕС

Голямата вечер за актьорите беше 9 февруари, когато в Лос Анджелис бяха раздадени 92-рите награди „Оскар“. На церемонията присъстваха звезди като Брад Пит, Лора Дърн, Хоакин Финикс, Рене Зелуегър и още много други.

Всички от гореспоменатите си тръгнаха със златната статуетка, а към тяхната компания се присъединиха Тайка Уайтити и режисьорът Бонг Джуун-хо, който сътвори история в Долби Тиатър. Той спечели общо четири награди с филма си „Паразит“, включително за най-добър филм, най-добър международен филм, най-добър режисьор и най-добър оригинален сценарий.

Оскар Getty

Снимка: Getty

След като излезе за първи път на сцената, за да прибере „Оскар“ за най-добър международен филм, Джуун-хо призна, че не е очаквал тази чест и веднага ще започне да пие. Той обаче трябваше да изчака с наздравицата, тъй като му предстояха още няколко награди.

Краят на церемонията настъпи след цели 3 часа ефирно време и звездите можеха да се отправят към най-различни партита, където да се отдадат на заслужени питиета. Но не много, тъй като те отново ще трябва да се завърнат към проектите си.

Брад Пит

Брад Пит, който спечели наградата за „Най-добра поддържаща мъжка роля“ за ролята си на Клиф Бут в „Имало едно време в Холивуд“, успя да завоюва втори „Оскар“ след 2014 година. Това обаче е първи за него в актьорските категории.

По време на пресконференцията на победителите той заяви, че най-вероятно ще напусне екрана за малко и ще се насочи към създаването на филми. В графика му са поставени проекти като „The Curious Incident of the Dog in the Night-Time“, където Пит ще бъде продуцент.

Брад Пит

Снимка: Getty

Като актьор най-вероятно ще го видим в следващата лента на Деймиън Шазел „Babylon“, където може да си партнира с Ема Стоун. Историята ще се развива през 20-те години на миналия век, когато киното преминава от немите към говоримите филми. Очаква се „Babylon“ да излезе през декември 2021 година.

Лора Дърн

53-годишната актриса си направи най-добрия подарък за рождения ден по време на наградите „Оскар“. Дърн спечели статуетката в категория „Най-добра поддържаща женска роля“ за играта си в „Брачна история“. Това е трета номинация за актрисата, но пък едва нейна първа победа.

Лора Дърн

Снимка: БГНЕС

Следващото превъплъщение на Дърн ще бъде в д-р Ели Сатлър във филма „Jurassic World“. Тя ще си партнира с Крис Прат, Брайс Далас Хауърд, Сам Нийл и Джеф Голдблум. Очаква се лентата да излезе по кината през юни 2021 година.

Рене Зелуегър

Единственият победител, който вече е изпитвал подобна тръпка, е Рене Зелуегър. Тя печели за втори път „Оскар“ след като през 2004 Академията ѝ връчва статуетката за играта ѝ във филма „Cold Moutain“. Сега тя прибира златното човече в категорията „Най-добра актриса в главна роля“ за играта си на Джуди Гарланд в биографичния „Джуди“.

 Рене

Снимка: Getty

Засега обаче не са ясни следващите проекти на Зелуегър. Все пак, феновете на поредицата „Дневниците на Бриджит Джоунс“ може да се надяват отново да я видят в ролята на Бриджит Джоунс, тъй като авторката на романите Хелън Филдинг пише нова книга.

Модните корифеи на наградите „Оскар“

Хоакин Финикс

След три номинации Финикс успя да грабне заветния „Оскар“ за играта си на Артър Флек във филма „Жокер“. Изпълнението му беше повече от прекрасно и актьорът нямаше конкуренция в своята категория „Най-добър актьор в главна роля“.

Финикс продължава със сериозните проекти и следващата му роля ще бъде във филма „C'mon, C'mon“. Драмата ще разказва за надарено момче, чийто баща се бори с биполярно разстройство. Хоакин ще влезе в ролята на брата на бащата.

Хоакин БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Очаква се лентата да се появи на екран по-късно през тази година, така че няма да чакаме много преди да се насладим на таланта на Хоакин Финикс.

Тайка Уайтити

Без изненада беше и наградата за сценариста на „Джоджо Заека“. Тайка Уайтити спечели „Оскар“ за най-добър адаптиран сценарий и това беше първа такава награда за него и той се превърна в първия маор с подобна чест.

Сценаристът и актьор обаче няма време за почивка, тъй като вече работи върху следващия си проект. Той ще участва в продължението на филма „The Suicide Squad“, където ще си партнира с Марго Роби, Виола Дейвис и Идрис Елба.

Тайка БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Освен това, Уайтити ще режисира и лентата „Next Goal Wins“, в която ще играят Елизабет Мос и Майкъл Фасбендър. Историята е адаптация на документален филм от 2014 година, който разказва за холандския треньор Томас Ронген, който се опитва да превърне футболния отбор на Самоа от загубеняци в истински победители.

По семейно на червения килим на наградите „Оскар“

Задачите на Тайка обаче не свършват дотук. Той ще участва в комедията „Free Guy“, след което ще режисира и следващия филм за Тор. В него централна роля ще изиграе Натали Портман, която най-вероятно ще заеме ролята на бога на гръмотевиците.

Ако сте от феновете на Уайтити, тогава си подгответе календарите. „Free Guy“ излиза този юли, а през август на екран ще видим и продължението на „Suicide Squad“. Филмът „Next Goal Wins“ все още няма дата за излъчване, а „Thor: Love and Thunder“ се очаква през ноември 2021 година.

Джейн Фонда с нова прическа, но със стара рокля

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари