IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюрата вредят на здравето на служителите

17 януари 2012 07 15

Водят до тотално обездвижване

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Седенето зад бюрцето е основната причина за обездвижването на хората. Британски психолози са обезпокоени от факта, че служителите прекарват средно по 5 часа и 41 минути всеки ден на едно място и в едно положение. Почти толкова време те отделят и за сън.

Тревожното е, че свикналите да стоят чинно зад бюрата си, пренасят този модел на обездвижване и у дома. Наблюдения на над 1000 души са провокирали това притеснение, за което алармират специалистите.

"Хората нямат нужда от психолог да им каже да станат и да се раздвижат. Бих им предложил обаче, ако това ще им помогне, да си поставят бележка на компютъра, която да им напомня" - казва д-р Дънкан, част от екипа изследователни обявили бюрата за опасни за човешкото здраве.

Психолозите съветват още колегите във фирмата да се разхождат и да общуват лице в лице. Вместо с имейли и скайп. Личният контакт е не само едно движение в повече, но и подобрява работния климат и взаимоотношенията в компанията.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Сянка ( преди 12 години )
Направете най-елементарното, разпределете така работата си че през 15 - 20 мин да ходите до факса/ принтер/ксерокс; през 30 мин да ходите за по чаша вода/чай/ (съответно - ще почнете и през час до тоалетна). Направете телефонно обаждане от обща стая до клиент, отидете и проверете дали цветята в общата стая са поляти, дали парното е пуснато/спряно, преместете общия календар, заредете хартия във факса и безброй полезни за вас и офиса ви "ритуали" които са свързани с движение! Не забравяйте двете задължителни почивки преди и след обяд и официалната на обяд!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар