IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да създадете успешно своя визия за бъдещето

18 февруари 2014 08 50

Когато хората имат ясна визия за това, което трябва да се случи, те достигат до успеха по-бързо и лесно

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Всеки човек трябва да има ясна визия за това какво иска да постигне в живота. Успехът в професионален план също се дължи на конкретните цели, които всеки човек си набелязва. Разбира се, светът се променя и хората трябва да отчитат този факт. Те трябва да преразглеждат целите си през известен период от време, за да са сигурни, че тяхната визия е точно това, от което се нуждаят.

Използвайте грешките в миналото като уроци и бъдете отворени за всякакви предизвикателства в бъдеще. Независимо дали използвате таблет, лаптоп или продължавате да ходите с тефтер в чантата, от съществено значение е да записвате желанията си за бъдещето. Само по този начин вие ще може да синтезирате най-точно нещата, които трябва да постигнете.

Ето и кои са факторите, които трябва да обмислите, когато създавате своята собствена визия:

1. Специфика. Толкова много идеи остават безсмислени, тъй като те не са обмислени и остават просто „неясни“. Какво точно искате? Парите не са специфични. Визуализирайте своята цел в детайли. Придайте ѝ форми, цветове, емоции и т. н. Например, погледнете на парите като жилището, което искате да имате или пък колата, която искате да карате.

2. Честност. Когато казвате, че искате дадено нещо, защо го правите? Доколко това нещо се вписва в пейзажа на вашия живот – просто ви харесва или смятате, че ще ви бъде практично? Не включвайте във визията си неща, за които не си заслужава да жертвате време и ресурси. Вместо това си набележете по-малко, но наистина важни идеи, върху които да се съсредоточите.

3. Личностно отношение. Дали посоката, в която искате да се развивате професионално съвпада с вашите лични желания или сте подложени на натиск (партньор, семейство, приятели). Не забравяйте, че човек е най-добър в това, което прави с желание. Така че вашата визия трябва да включва посоката, в която само и единствено вие искате да се развивате. Не се оставяйте да бъдете някоя чужда проекция.

4. Изобретателност. Не бъдете мързеливи в избора си на желания. Не се ограничавайте само до материалните придобивки. Визията е творчески процес. Разширете съзнанието си и помислете за това не колко пари искате да изкарвате, а по какъв начин желаете да живеете. Само така ще можете да си изясните в каква посока трябва да поемете в професионален план.

5. Съвместимост. Пътят към успеха среща всеки човек с много други хора. След като вече сте изяснили какво искате да ви се случи в кариерно отношение, започнете да мислите кои хора биха ви помогнали. Освен познатите вече лица, трябва да помислите и за типа хора, с които трябва да започнете да се обграждате. Това са личности, с които задължително трябва да имате съвместимост и които се вписват във вашата визия за бъдещето.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
Каквото и да правим, понякога животът ни изненадва, и това е за добро. Вярвам в това!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар