IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да правите, ако постоянно закъснявате за работа

8 октомври 2014 10 29

Няколко съвета, които ще ви помогнат да решите проблема

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Вие сте от хората, които почти винаги закъсняват за работа? Това със сигурност не се харесва нито на шефа ви, нито на вашите колеги. Все пак на работното място има поставени някакви правила, които трябва да се спазват от всички.

Освен, че перманентното закъснение може да ви осигури уволнение, то говори зле и за вашата личност – несериозен служител, който не може да спазва дори най-елементарните правила в офиса. Ако не искате хората да мислят по този начин за вас, ето няколко съвета, които ще ви помогнат да спрете да закъснявате често за работа:

1. Станете организирани. При редовно закъснение за работа, първото нещо, което трябва да направите, е да подобрите своята точност и да станете по-организирани. След като сутрините ви се струват кратки, започнете да се организирате още от предишната вечер за работа. Подгответе дрехите си и подредете чантата си, за да не се налага на следващата сутрин трескаво да търсите ключовете или портмонето си.

2. Настройвайте си по няколко аларми. Проспивате ли постоянно алармата си? В този случай настройте поне две различни аларми. За всеки случай може да направите и повече, в случай че понякога бъркате бутона „отложи“ с бутона „спри“ и по този начин си гарантирате успиване. Направете звука максимално силен и сложете телефона на някакво разстояние от вас, за да не може лесно да го изключите и да продължите да спите.

3. Променете начина на пътуване до работа. Ако закъснявате най-вече заради проблемите на градския транспорт, значи трябва да намерите алтернативен вариант, чрез който да стигате по-бързо до работа. Опитайте да извървявате част от разстоянието, вместо да сменяте два транспорта, например. В случай, че пътувате с кола, опитайте алтернативни маршрути, в които има по-малко задръстване и трафик.

4. Наспивайте се добре. Ограничете късното лягане през делничните дни, за да може да спите достатъчно и да предотвратите недоспиването, както и успиването. Ако успеете да лягате по-рано, с течение на времето ще свикнете да ставате рано за работа и няма да има причина да закъснявате.

5. Ставайте по-рано. Ако въпреки всичко не успявате да се придвижвате навреме за работа, просто ставайте по-рано – с толкова минути, с колкото обикновено закъснявате за офиса. По този начин ще наваксвате закъснението с по-ранния час на ставане.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари