IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се разделите с имиджа на глупава блондинка

7 януари 2015 11 01

Не позволявайте стереотипите да провалят кариерата ви

Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Някои стереотипи не умират с времето. Блондинките например често страдат от факта, че са определяни за глупави само заради цвета на косата си.

Разбира се, интелектът няма нищо общо с това дали спадате към отбора на брюнетките, червенокосите или платинените изкусителки, но хората си правят инстинктивно заключения само от визията. Това вероятно се е породило от факта, че русият цвят е доста модерен и почти всяка втора миска, певица и силиконова бомба залага на него, за да се хареса.

Ето и как лесно да промените мнението на околните, като оставите думите и действията ви да говорят за вас, а не русите ви коси:

Будете респект

Мятането на косите, фръцкането на дупето, дъвченето на дъвка в офиса няма да ви направи по-секси, нито по-умна. Вместо това покажете уверената си усмивка и говорете премерено и със сериозен тон. След като веднъж докажете, че имате предвид бизнес, никой няма да ви мисли за кухо Барби.

Изразявайте мнението си

Не се дръжте като пасивна жертва. Когато имате нещо важно за казване, подплатено с необходимите аргументи, кажете го. Уважение печелят хората, които са показали, че могат да мислят, имат идеи и не се страхуват да опонират на другите, когато вярват в идеите и предложенията си. Бъдете една от тях.

Не задавайте въпроси, чиито отговори знаете

Често жените привличат мъжкото внимание с обиграния трик да се правят на невинни и по-глупави, давайки шанса на другия да изпъкне и да се почувства умен и интересен. Да, правете го, когато сте на лов за мъж, но не и в офиса. Мислете два пъти преди да попитате нещо, за да не давате поводи за подигравки и принизяване на интелекта и способностите си.

Ако пък наистина не знаете нещо, за което смятате, че тайно ще ви се присмеят, по-добре тайно питайте Google. Той няма да ви се подиграе. ;)

Забавлявайте се, но умерено

Когато сте на офис парти, може да си позволите да се смеете шумно, да потанцувате и да пийнете чаша-две алкохол. Внимавайте как се обличате – предизвикателните дрехи са за женско парти! Не си правете селфита и не се поддавайте на чара на някой колега, което ще ви накара на сутринта да минете по алеята на срама. Забравете и за селфитата!

Бъдете себе си

Разбирате от футбол? Да, странно е, но това сте вие. Покажете, че имате различни интереси и не се страхувайте да поспорите с колегата или шефа за любимия си отбор. Имате изключителен моден усет? Подскажете деликатно на мъжа от бюрото вдясно от вас, че тази вратовръзка не е особено подходяща с костюма и посъветвайте колежката да не комбинира обувките си с тази чанта, защото те не си отиват.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари