IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как шефовете следят дали си търсите нова работа

6 януари 2015 10 29

Ново приложение ви прави поведенчески онлайн профил

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Много служители се придържат към стриктната политика за комуникационни канали в компанията и посещаването на конкретни сайтове. Те не смеят да проверят дори какво става във Фейсбук от служебния компютър и има защо. Оказва се, че напоследък доста фирми използват интересни приложения, с които следят онлайн поведението на своите служители.

Сред тях е технологията Joberate, която ще разкрие на шефа ви дали си търсите нова работа. HR-екипите си подбират конкретни работници, които да изследват с нейна помощ.

Механизмът следи въпросните служители точно къде влизат и докладва на шефовете чрез сбор с точки. Той обаче не се позовава на еднократно действие, а взима предвид по-дълъг период от време, позицията ви, престоя в сайта и комуникацията с конкретен човек.

Например, ако започнете да следите нова компания в Туитър, но като цяло не правите подобни неща, то програмата ще ви даде повече точки, за разлика от човек, който често чете и следва различни компании техните сайтове.

Технологията следи и анализира служителя като му изгражда един поведенчески профил. Тя обаче пази и личното пространство на човек, тъй като събира данните си само от публични профили и сайтове.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари