IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-неприятните колеги в един офис

31 август 2015 14 10

Те са истинска провокация за конфликти

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако работите в офис и харесвате работата си, вероятно намирате за симпатични голяма част от колегите си. С други - може би имате вражда или открита конкуренция. Освен тези хора обаче, съществува така нареченият събирателен образ на „неприятния колега“.

Неприятните колеги могат да бъдат различни типажи и надяваме се, не сте се срещали с всички тях. Но поне с един-два, със сигурност. Вероятно вече се сещате за някого и за това как именно този човек може да съсипе всеки прекрасен работен ден.

А може би забравяте някого? Най-добре проверете, като прочетете кои са най-неприятните колеги в един офис:

1. Човекът, който винаги взима неща „назаем“

Този колега винаги иска чужда химикалка, която после „забравя“ да върне. Бюрото и шкафовете му са пълни с чужди офис принадлежности. Ако се чудите къде е ножицата ви или листчетата, които се лепят, има голям шанс именно този колега да е отговорен за тяхното „похищение“.

2. Вандалът в тоалетната

Няма нужда да изпадаме в подробности какво точно означава „вандал в тоалетната“. Сами се досещате. Може би дори знаете кой точно от колегите ви отговаря на това описание. По-лошото е, когато са повече от един. След подобни вандалски прояви, вероятно се питате: „Как тези хора живеят заедно с други хора?“.


3. Човекът, на когото винаги му е студено

Без значение на колко високи градуси е настроен климатикът в офиса през зимата или пък че слънчевите лъчи вече огряват стаята през пролетта – на този ваш колега винаги му е студено. През горещите летни дни пък той изпитва ужас от пускането на климатика на студено.

4. Човекът, на когото винаги му е топло

Този колега е пълната противоположност на описания по-горе. Въпросният неприятен човек винаги е недоволен от топлината в офиса. Ако беше възможно, през лятото щеше да работи залепен до климатика, а през зимата – би искал да го спира на всеки 15 минути. Тайната му мечта е да има петъчен офис дрескод – по бански.

5. Човекът, който винаги омирисва стаята с храната си

Синьото сирене може и да е вкусно, но не и когато ароматът му се разнася в цялата стая. Разбира се, същото важи за всички храни и ястия със силен аромат, който останалите колеги са длъжни да търпят. Спасението: всички миризливи храни – консумация извън стаята!

6. Крадецът на храна

Донесли сте си вкусна храна в офиса, но когато стане време и я потърсите в хладилника, се оказва, че вече я няма? Звучи ли ви познато? Ако да, вече знаете колко изнервящо може да бъде това, да има „крадец“ сред колегите ви. Ако пък не сте преживели подобно нещо – значи сте от групата на късметлиите.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 8 години )
1. Човекът , който винаги е експерт по всичко.2. Човекът , който винаги рови да научи всичко за всеки.3. Човекът , който се стяга да работи и пречи на останалите винаги преди преразглеждане на заплатите..Да изброяваме ли още?А тези горните са си много готини пичове..
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
varadero@gbg.bg ( преди 8 години )
Това са забавни колеги, най-наприятни са злобните, агресивни колеги.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ppp ( преди 8 години )
То хубаво, че се изброяват ама някакъв смисъл от цялата работа май няма. И защо тез картинки циркажийските - голямо мърдане ...голямо чудо.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Ганьо ( преди 8 години )
*** идиотската статия. И какво, като ги изброихте? Нещо съвет как да се справите с тях или някаква друга полезна информация? За чий ги изброихте само?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар