IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Създайте мотивираща и по-здравословна офис атмосфера

7 август 2019 07 50

Вашите служители се нуждаят от следното

IStockphoto

IStockphoto

Доказано, за да работят по-добре служителите ви, трябва да се чувстват здрави и мотивирани. А това до голяма степен зависи от работната среда. Накарайте ги да се чувстват комфортно като им предоставите някои дребни удобства, с които да подобрят физическото и психическото си здраве.

Осигурете нещо дребно и здравословно за хапване

Според скорошно проучване 91 % от хората хапват по няколко пъти между по-големите хранения на ден. Най-лесно е два пъти седмично да зареждате офиса със сезонни плодове. В случай, че компанията ви е по-малка и имате бюджет, можете да купувате и фрешове и йогурт 1-2 пъти седмично за служителите си. Задължително трябва да поставите диспенсър с вода в офиса!

Раздвижете ги

Постоянното седене зад компютъра води не само до затлъстяване, но и до куп други здравословни проблеми. Въведете някои правила и настройте аларма, ако трябва, която да огласи почивки на всеки 2 часа, в които служителите трябва да се раздвижат. За да е по-забавно и мотивиращо, може да организирате състезание, което да награждава с нещо този, който е направил най-много крачки. Осигурете на служителите си и карти за спорт, за да имат още един стимул да се движат.

Вкарайте природата в офиса

Растенията помагат да се пречисти въздухът. Климатиците в офисите правят въздуха сух и застоял (тъй като прозорците са затворени, когато работят) и е хубаво да има нещо, което да го пречиства. Кактусите пък са известни като растения, които обират негативната енергия в офиса.

Отидете на групова медитация

Стресът е тих убиец. Не само физическото, а и психическото състояние на вашите служители е важно. Осигурете им покой, като ги научите да медитират. За начало можете да започнете с групова медитация с коуч.

Подсигурете им стая за разтоварване

Хора сме и от време на време някой от служителите ви ще иска да изпусне парата. Затова му трябва пространство или дейност, с която да си изкара негативните емоции. Заделете малка стая, в която човек да може да се усамоти.

Дайте им място за аутлет на емоциите

Дартс, велоергометър или просто кътче, където да се затворят и да проведат на спокойствие един телефонен разговор.

Гъвкаво работно време

Много силна мотивация за вашите служители би била опцията да работят от вкъщи поне един ден от седмицата или дори от месеца. Обмислете такава възможност и ги зарадвайте.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари