IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да преодолеете предсватбената депресия

15 септември 2012 13 08

Не разваляйте един от най-важните дни в живота ви с излишни притеснения

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Още от малки повечето от нас си мечтаят за бяла рокля и голяма сватба. За някои жени обаче това се превръща във фикс идея. Ако сте от този тип булки, знайте, че именно обсебването ви на тази тема ви пречи да бъдете напълно щастливи и да се насладите на приготовленията за сватбата. Има няколко начина, които ще ви помогнат да преодолеете предсвабената депресия. Ето кои са те:

1. Финанси

Финансите могат да бъдат една от основните причини за депресия преди сватбата, особено, ако младоженците плащат всички разходи. Затова заедно с годеника ви обсъдете бюджета на сватбата. Подредете приоритетите си и знайте, че колкото и да искате да имате сватба като на холивудска звезда, това не е най-важното. А и знаете повечето бракове между звезди как завършват, нали не искате същия край?

2. Родители

Сещате ли се за филмите „Запознай се с нашите“ и „Запознай ме с вашите“? Може би вече знаете какво имаме предвид. Ако родителите ви помагат с пари за сватбата, почти винаги те искат да участват по-активно в планирането ѝ и проявяват своите претенции. А това наистина може да бъде изнервящо и депресиращо. Най-добре поговорете с тях и им кажете къде е границата. А за да бъдат доволни всички – измислете им някои задача, с която да се захванат.

3. Паника

Понякога дори мисълта за големия ден може да ви направи неспокойни и паникьосани. Възможно е да имате проблеми със съня. Най-добре се отпуснете, ако трябва слушайте релаксираща музика. Поддържайте тялото си, яжте здравословна храна. Ако сте паникьосани това няма да ви помогне за сватбата, а напротив – само може да развали деня. Мислете положително и всичко ще бъде наред. Ако не можете да се справите с приготовленията сами, обърнете се към сватбена агенция или близки и приятели, които да ви помогнат.

4. Гняв

Когато сте в депресия светът винаги ви изглежда по-лош, отколкото е и много по-често си намирате причини да сте тъжни или да се ядосвате. Понякога дори се прокрадват съмнения като тези, че не сте готови за брак или че мъжът не е правилния за вас. Изправени сте пред сериозна отговорност и животът ви се променя, нормално е да се чувствате така. Опитайте се да не мислите за тези неща, огледайте се колко щастливи семейни двойки има около вас и почерпете от техния опит.

5. Външен вид

Всяка жена иска да бъде най-невероятната и най-красивата в този специален за нея ден. Бъдете сигурни, че вие ще бъдете такава. Коя жена, която е обичана и щастлива не е красива? Запишете си час за СПА и оставете другите да се погрижат за вас.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Някой си ( преди 11 години )
За да се опазвате от депресии и всевъзможни емоционални сривове най-напред се постарайте да се излекувате от манията да сте най и да блеснете в очите на другите.Някоя *** забележка на недоброжелател може да срине всичките ви усилия.Не хвърляйте всичките си усилия само за да сте уж на върха за няколко мига или дори часа.Когато всичко свърше със сигурност ще се питате дали си е струвало.Отърсете се от всякакви холивудски модели и техните местни подобия-все пак това си е вашия ден и е най-важното да си прекарате добре е не да се претрепвата за да направите впечатление на околните.Не хвърляйте разорителни средства само и само да блеснете за миг.Живота е маратон а не бягане на 100м.След време на снимка и с рокля взета по наем ще изглеждате толкова добре колкото и с всяка друга.Ако сте перфекционисти още от сватбата си живота утре със сигурност ще се подиграе на вашата мания особено ако впрегнете близки и роднини да помагат.Вие се жените и това си е преди всичко ваше дело колкото и скромно да е важното е да нямате комплекси защото бъдещето няма да бъде ласкаво към вас.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар