IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ненужни причини, заради които хората сключват брак

23 септември 2013 13 45

Бракът е прекрасен съюз, към който трябва да се отправите, когато наистина сте готови

Снимка: Dreasmtime

Снимка: Dreasmtime

Хората сключват брак по много причини. Преди години, а и до днес в някои точки по света, свещеният съюз между двама души е по-скоро сделка, която уговарят родителите. В модерните общества обаче хората сами правят своя избор – те избират за кого да се оженят и кога да го направят. Въпреки това все още има случаи, когато човек решава да сключи брак по напълно ненужни причини. Ето и кои са те:

1. Познавате се от дълго време. Дори да сте прекарали 10 години от живота си с човека до вас, това не е задължително условие за сключването на брак. Трябва да прибегнете към тази стъпка едва в момента, в който се почувствате готови за това. Не се поддавайте на стереотипи или чужд натиск.

2. Майка ви я/го одобрява. Безспорно мнението на родителите е важно. Всъщност много бракове претърпяват кризи, именно защото родителите не харесват половинката на своето дете. Въпреки това не трябва да обвързвате живота си с човек, само защото майка ви много я/го харесва. Все пак вие ще бъдете с нея/него, а не вашата майка.

3. Нейното/неговото семейство е прекрасно. Тази ситуация е идентична с предишната точка. Колкото и да харесвате семейството на своята половинка, вие няма да прекарвате всеки ден с тях, а с вашата приятелка/приятел. Така че помислете си има ли смисъл да се подлагате на нещо подобно, само заради прекрасното семейство?

4. Правили сте секс. Времената отдавна не са това, което бяха. Сексът отдавна не е мяра за „морална" жена. В днешно време някои хора правят секс, без това да бъде задължително условие за сериозна връзка, още повече за брак.

5. Тя/той печели много пари. Финансовата стабилност е нещо, към което всеки човек се стреми. Това обаче не бива да бъде на всяка цена. Дори да звучи клиширано, парите не са всичко и вие не трябва да обвързвате живота си с някого единствено заради тях.

6. Всички мои приятели го направиха. Може би ви е прихванал синдромът на „старата мома" или „вечният ерген"? Това, че единствено вие сте останали неомъжени от цялата ви компания, не трябва да бъде причина да се впускате презглава в ненужен брачен съюз.

7. Тя/той иска да го направим. Това е чудесно, но какво ще се случи, ако вие не сте сигурни. В повечето случаи подобни бракове се развалят след няколко години, защото с времето „насиленият" партньор започва да се чувства все по-зле. Ако половинката ви принуди да отидете до олтара, къде е гаранцията, че цял живот няма да ви принуждава да правите други неща, които не искате?

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари