IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не заставайте пред олтара преди да сте обсъдили тези 4 неща

21 юни 2016 15 00

Изглеждат маловажни, но след няколко години ще са фатални за брака ви

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Обичате годеника си и смятате, че това е достатъчно да сложите брачната халка и да смените фамилията си с неговата. Да, любовта е основата за стабилен семеен живот, но далеч не е всичко. От опита на близки и роднини вече знаете, че битовизмите съсипват брака и затова предвидливо сте пробвали да поживеете заедно преди да се венчаете.

Вероятно сте обсъдили и важни теми като финансите, кога и колко деца искате, но сте изпуснали куп други неща, които са ви се сторили маловажни. Уви, подценяването им може да ви излезе горчиво в бъдеще, убедена е Април Масини, експерт по етикета във връзките.

Ето и какво според нея бъдещите съпрузи трябва задължително да дискутират преди да застанат пред олтара:

1. Какво място заемат бившите в живота ви

Ако бившият все още е част от живота ви, неговото присъствие трябва да бъде подробно обяснено и дефинирано. „Някои хора смятат, че не е проблем да поканят бившия си на сватбата си. Те се гордеят с факта, че поддържат приятелски отношения с екслюбовника си и дори продължават да ходят по вечери и кафета с него. Това обаче може да е голям проблем за бъдещия ви съпруг, който да го приема като заплаха за брака ви. Затова е важно да уверите половинката, че няма повод за притеснения“, казва Масини.

2. Как ще се справите с домакинството

Бракът не е само романтика, а и много работа. „Става въпрос за това как ще управлявате общия си живот. Ще има дни, в които няма да ви достигат парите, ще ви липсва енергия за елементарни неща и ще се нуждаете от повече пространство. Тези моменти може да са критични за семейния ви живот. Истината се крие в баланса и признаване на партньора като равноправен. Не е нужно да разпределяте задълженията си точно наполовина, а просто да съставите план, който работи и за двама ви“, убедена е Масини.

3. Как ще включите родителите в брака

Тъстовете и свекърите често са като трън в петата на всички семейни двойки. Това е така, защото те често се месят в живота на децата си, идват непоканени на гости и постоянно раздават нежелани съвети. Родителите и на двама ви лесно ще усложнят семейния ви живот, освен ако не поставите присъствието и поведението им в някакви граници.

Коментирайте предварително графика за празниците, така че да няма обидени. Установете и дали бъдещият ви съпруг е „мамино синче“ и дали би застанал на ваша страна в спор с неговите родители. Все пак вие се нуждаете от подкрепата му и трябва да може да разчитате на него и да си изясните влиянието на бъдещите ви свекър и свекърва във вашия брак.

4. Какви са целите и мечтите ви

Ако изпуснете този разговор, може да се окажете неприятно изненадани от целите на вашата бъдеща половинка... които не съвпадат с вашите.

Как тогава ще продължите заедно напред? Например, той може да иска да остане да си живее в малкото градче, докато вашето желание е да бъдете в столицата. Той може да иска да прекарва почивките си край езерото с въдица в ръка, а вие да искате да обикаляте света...

На пръв поглед това изглежда незначително и вие може и да направите компромис първите една две години, но какво ще стане след това? Готови ли сте да се откажете от мечтите и целите си, за да му угодите?

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари