IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 неща, които трябва да имате в спалнята си

11 септември 2019 17 45

Не претрупвайте стаята с излишни аксесоари

Istockphoto

Ремонтът и обзавеждането на новия дом изискват не само достатъчно финанси, но и здрави нерви. Когато събирате идеи за интериора на отделните стаи, много е важно да помислите за уюта на цялото семейство.

Спалнята е едно от помещенията, в което прекарваме голяма част от свободното време. Задължителният елемент в нея е голямо легло с удобен матрак, на което да заспивате с лекота след дългия и натоварен ден. Ако тепърва ви предстои да взимате обзавеждане за тази стая, сигурно се чудите откъде да започнете.

Ето пет неща (освен леглото), които трябва да има във всяка спалня:

спалня 3

IStockphoto

Нощно шкафче

Идеалното допълнение към вашето легло или спалня. Ако сте двама, то е добре да има по едно шкафче от двете страни. На него ще си сложите нощна лампа, часовника, мобилния телефон и други лични вещи. Вътре може да съхраните тоалетните си принадлежности, четки, гребени и неща от първа необходимост.

Осветителни тела

Щом си изберете малко шкафче, което да поставите до спалнята, потърсете нощна лампа. Подберете внимателно осветителните тела за тази стая. В един момент, когато сте напрегнати и очите са ви изморени, е хубаво да имате по-приглушена светлина, която да не ви дразни.

Друго нещо, което ще направи спалнята ви по-уютна, е окаченият таван. Той може да бъде с лунички или LED светлини, които да включвате преди лягане. Те ще ви гарантират по-нежно осветление, на което да релаксирате и заспите по-лесно.

Заложете на осветителни тела, при които светлината може да се регулира. Така при спуснати завеси ще можете да увеличите степента или да я намалите преди лягане.

спалня 1

IStockphoto

Полици/етажерки

Независимо от размера на помещението, етажерките са най-подходящи за съхранение на книги, списания и някои дребни предмети като сувенири, рамки със снимки и други.

Много хора, които непрекъснато четат, предпочитат книгите им да са на една ръка разстояние, затова използват стената до леглото, за да разположат няколко полици. Ако имате богата колекция от четива, то етажерките може да се простират чак до тавана и така да поберат всички.

На полицата на стената може да поставите медалите си, някаква козметика или колекцията от керамични фигурки. Най-често на тях има по-дребни предмети, които ползваме по-често.

спалня 4

IStockphoto

Килим

Повечето двойки избягват да слагат килими в различните стаи, за да може да почистват пода по-лесно. Но през зимата липсата му се усеща. При събуждане и ставане от леглото е хубаво да има някаква опора за краката, която да спира студа.

Ако не искате да взимате голям килим и се притеснявате как ще го тупате и перете, подберете две малки пътечки, които да поставите от двете страни на леглото. Когато спалнята е по-просторна, то може да си купите килим, който да стои пред леглото.

спалня 2

IStockphoto

Огледало

Къде, ако не в спалнята, да се огледате, след като се облечете и сте готови за излизане. За да имате добра видимост, може да си поръчате гардероб, на чиито врати има огледала.

Огледалото трябва да стои на стената срещу прозореца. Така ще направи стаята по-светла. Ако предпочитате да се оглеждате в цял ръст, може да потърсите преносимо, което се накланя. В случай, че отделяте доста време на грима или имате суетна половинка, може да купите тоалетка с голямо огледало и осветление.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари