fallback

Как да приготвим: Домашна бисквитена торта с маскарпоне

23 March 2020 15:00

Много лесно и бързо

От известно време сте вкъщи и усещате, че имате все по-голямо желание да сготвите нещо? Нормално е, тъй като готварството е чудесен повод хем да си създадете занимание, ако ви е скучно, хем с резултата да зарадвате близките на сърцето ви хора.

Днес ще ви покажем една бисквитена торта, която самите ние обичаме да приготвяме. Първо, защото е много бърза и лесна и второ, защото е страшно вкусна.

Ще ви бъдат необходими:

500 г маскарпоне

250 г заквасена сметана

½ ч.ч. пудра захар

1 ч.ч прясно мляко

1 ампула есенция от ром

2 пакета шоколадови бисквити (ние ползваме най-обикновените)

1 млечен шоколад

Начин на приготвяне:

В купа смесете маскарпонето и заквасената сметана, като след това добавяте пудрата захар. Не ви е нужен миксер, можете спокойно да разбърквате само с лъжица.

Стопляте млякото в отделна купа и добавяте есенцията ром.

Всяка една от шоколадовите бисквити потапяте в млякото и след това нареждате един пласт върху тавичката.

Покривате бисквитите с част от крема и повтаряте с нареждането на шоколадовите бисквити. Изсипвате с останалата част от крема отгоре и завършвате с настърган шоколад.

Оставете за половин час в хладилника.

Най-хубавото на тази торта е, че с всеки изминал ден бисквитите ще стават все по-меки, а тортата – все по-вкусна.

Автор на статията:
Криси Табачка
Сподели
рецепти рецепта бисквитена торта маскарпоне #ОтговорниВкъщи рецепта с маскарпоне
0 коментара
fallback