IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвите: Гофрети без брашно

31 март 2020 17 30

Идеални за следобедна закуска

IStockphoto

Кой не обича гофрети? Мекички и вкусни, те се топят в устата, особено ако са полети обилно със сладко. Тези тестени изделия са любими за закуска или похапване за следобедите на мнозина, но имат един недостатък – веднага се лепят.

Ако сте на нисковъглехидратен режим или ограничавате брашното поради някаква причина, а ви се яде подобно изкушение, днес ви предлагаме една по-различна рецепта. Е, вкусът на тези гофрети не е като на обикновените, но пък ви гарантираме, че ще ви хареса. При това в тях няма нито брашно, нито глутен.

Вижте какви продукти са ви необходими:

– 3 яйца;
– 100 г ядки;
– 4 супени лъжици заквасена сметана;
– 2 супени лъжици обикновено масло;
– 3 супени лъжици вода;
– 1 супена лъжица хуск или смляно ленено семе;
– 1 супена лъжица ванилена есенция или малко на прах.

Как да приготвите здравословните гофрети?

Взимате от любимите си ядки и ги смилате в чопъра (може да ползвате орехи, бадеми, тиквени семки и други). Смесвате ги със содата и хуска, който често се използва за заместител на брашното, като слепващ агент за палачинки и други печива. Ако не разполагате с продукта, може да го замените с ленено семе.

Разбийте разтопеното масло и яйцата, после ги прибавете към сухите съставки. Добавете водата и сметаната.

Бъркайте докато се получи гъста смес.

Печете за около 5 минути на предварително загрят гофретник.

Може да гарнирате гофретите със сусамов тахан или с домашен течен шоколад без захар.

Опитайте, да ви е сладко!

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари