IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвите: Кето хлебче с шунка и кашкавал

22 август 2020 10 30

Хем вкусно, хем полезно

Снимка: Pexels

Когато сте на нисковъглехидратна диета, един от най-големите проблеми е модификацията на тестени храни. Особено ако обичате да си хапвате хлебчета, кексчета и т.н. Бъдете спокойни, има много вкусни заместители на стандартното брашно и с малко практика може да си направите невероятни домашни хлебчета, питки и кексове.

Представяме ви една лесна и много вкусна рецепта на хлебче с шунка и кашкавал, която можете да пробвате още сега. Едно хлебче стига за 4 порции, като всяка съдържа:

  • 325 калории;
  • 22.23 г мазнини
  • 4.89 г нетни въглехидрати
  • 22.67 г протеини

Съставки:

  • 1 ¼ чаши настъргана моцарела
  • 4 супени лъжици бадемово брашно
  • 3 супени лъжици кокосово брашно
  • 1 голямо яйце
  • 1 чаена лъжичка италианска подправка
  • 100 г шунка
  • 100 г сирене чедър
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Разтопете на фурна или в микровълновата моцарелата.

Смесете кокосовото и бадемовото брашно със сухите подправки.

Добавете моцарелата към брашната.

Изчакайте минута да се уеднакви температурата и да се смесят добре съставките и добавете яйцето.

С точилка разстелете тестото на тънко върху готварска хартия.

В средата сложете парчета шунка и сирене чедър и завийте с остатъка , така че да придобие формата на хлебче.

Печете на 200 градуса около 35-45 мин, до зачервяване на тестото и сервирайте,

Бон апетит!

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари